Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Riga mājās mēģinās pārvarēt īru Dundalk barjeru

Latvijas čempione un kausa ieguvēja futbolā Riga šodien savā laukumā aizvada UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes maču pret Īrijas labāko vienību Dundalk.

Abu komandu divcīņa Skonto stadionā sāksies plkst.19.30, bet tā tiešraidē būs vērojama Sportacentrs.com TV.

Pirms nedēļas Īrijā pirmajā mačā abu komandu cīņa noslēdzās 0:0. Uzvarētāji divu maču summā iekļūs otrajā kārtā un tiksies ar Albānijas klubu Tirānas Partizani vai Agdamas Qarabag no Azerbaidžānas. Pirmajā šo vienību duelī komandas vārtus neguva.

Savukārt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas zaudētāja starptautisko sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Laikā starp pirmo un otro spēli Riga paziņoja par Grieķijas izlases aizsarga Georgija Valerjanosa nolīgšanu.

Kvalifikācijas pirmās kārtas izloze Riga komandai uzskatāma par veiksmīgu, jo tā teorētiski varēja pretī saņemt arī tādas vienības kā Barisavas BATE no Baltkrievijas vai pazīstamo Norvēģijas klubu Tronheimas Rosenborg.

Dundalk komanda par Īrijas čempioni kopumā kļuvusi 13 reizes, bet pēdējos piecos gados tas izdevies četras reizes. Tāpat vienība sešas reizes ieguvusi valsts kausu. Vietējā čempionātā tā šobrīd ar 56 punktiem 24 mačos ir pirmajā vietā - tuvākie sekotāji atpaliek par astoņiem punktiem. Komandai visu turnīru ietvaros pašlaik ir jau 16 nezaudētu spēļu sērija. Iepriekšējo neveiksmi tā piedzīvoja pirms trim mēnešiem.

Dandolkas klubs dibināts 1903.gadā, bet 2017.gadā tas bija soļa attālumā no UEFA Čempionu līgas grupu turnīra sasniegšanas, jo tikai kvalifikācijas "play-off" kārtā zaudēja slavenajam Polijas klubam Varšavas Legia. Pēc tam gan komandai bija iespēja sacensties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kas gan netika pārvarēts, bet vienā no mačiem tika uzvarēta Izraēlas vienība Telavivas Maccabi un nospēlēts neizšķirti ar pazīstamo Nīderlandes klubu Alkmāras AZ.

Savukārt pagājušajā gadā īri sasniedza otro atlases kārtu UEFA Eiropas līgā.

Pērn Riga, debitējot Eirokausos, piedalījās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā spraigā divcīņā vien "pendelēs" piekāpās pazīstamajam Bulgārijas klubam Sofijas CSKA.

Riga futbolisti pērn pirmo reizi izcīnīja uzvaru gan Latvijas virslīgā, gan kausa izcīņā, bet šobrīd Optibet Latvijas virslīgas tabulā komanda ar 19 punktiem 38 spēlēs ir vadībā, tuvākos sekotājus RFS apsteidzot par četriem punktiem.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi