Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Riga mazākumā futbola virslīgā spēlē neizšķirti un samazina izredzes uz čempiona titulu

Trīs pēdējo gadu čempione Riga Optibet Latvijas futbola virslīgā savā laukumā spēlēja neizšķirti un samazināja izredzes uz čempiona titulu. Riga savā mājvietā Skonto stadionā ar Metta spēlēja 1:1 (1:0).

11.minūtē pēc Armanda Pētersona centrējuma no labās puses Staņislavs Krapuhins ar galvu neaizsniedzās līdz bumbai, bet ar kāju bumbu vārtos raidīja tālāk esošais Jurijs Vakulko - 1:0.

16.minūtē Krapuhins neizmantoja iespēja iziet vienam ar viesu vārtsargu Jāni Beku, neprecīzi apstrādājot bumbu.

Otrā puslaika sākumā labs vārtu gūšanas moments bija "Riga", taču bumba lidoja garām vārtiem. Tūlīt labs sitiens padevās arī "Metta" futbolistam Kristeram Lūsiņam, kura sitienu atvairīja Roberts Ozols. 

"Riga" pirmajā puslaikā dzelteno kartīti nopelnīja Aksels Oskars Andresons un Pētersons, bet 51.minūtē Andresons par bīstama uzbrukuma pārtraukšanu nopelnīja otro dzelteno kartīti mačā un atstāja komandu mazākumā.

Divas minūtes vēlāk no labās puses bumbu soda laukumā raidīja Emīls Birka, bet to apstrādāja un tālajā vārtu stūrī raidīja Gļebs Kļuškins - 1:1.

59.minūtē Ozols glāba no nokļūšanas zaudētāju lomā pēc Kļuškina sitiena ar kāju vārtu tuvajā stūrī.

75.minūtē bumba brīnumainā kārtā nenokļuva viesu vārtos, kad pēc Mikaēla Soisalo piespēles pa zemi no labās puses bumba pēc Žana Baptista Leo pieskāriena vārtu priekšā atsitās pret viesu aizsargu un aizkūleņoja garām vārtiem.

83.minūtē jau mājinieku vārti bija briesmās, pēc Artjoma Puzirevska sitiena bumbai lidojot dažus centimetrus garām vārtu kreisajam stabam.

Divas minūtes vēlāk tiesnesis Andris Treimanis pažēloja Antoniju Černomirdiju, kurš ar nevajadzīgu pārkāpumu pret Gabrielu Kirkilu, pašam guļot zālājā, bija pelnījis savu otro dzelteno kartīti spēlē. Pirmo kartīti Černomordijs bija nopelnījis 67.minūtē.

Kompensācijas laika otrajā minūtē pēc stūra sitiena izpildes no kreisās puses, Kļuškins ar galvu bumbu pārvirzīja tālāk uz vārtu labo pusi, bet tā lidoja garām vārtiem. Nākamajā minūtē "Riga" pēc brīvsitiena izpildes no kreisās puses varēja gūt vārtus pēc Nedeljko Piščeviča sitiena ar galvu, taču bumba lidoja garām vārtu kreisajam stūrim.

Kopvērtējumā ar 56 punktiem 24 spēlēs pirmo vietu ieņem RFS, otrajā vietā ar 54 punktiem 24 spēlēs ierindojas "Valmiera", bet pirmo trijnieku noslēdz "Riga" ar 47 izcīnītiem punktiem 24 spēlēs. Ceturtajā pozīcijā ar 39 punktiem 24 spēlēs ir "Liepāja", bet piektajā vietā atrodas "Spartaks" ar aizvadītām 25 spēlēm un 32 izcīnītiem punktiem. Pirmspēdējā sestajā vietā atrodas "Daugavpils" ar 26 punktiem 23 spēlēs, bet pēdējā vietā ir "Metta"/LU ar 17 punktiem 25 spēlēs.

"Riga" virslīgā bez uzvarām pirms svētdienas spēles bija bijusi vairāk nekā mēnesi, pēdējās trīs spēlēs ciešot vienu zaudējumu un divreiz spēlējot neizšķirti. Vienība tikpat kā jau zaudējusi izredzes nosargāt Latvijas čempiontitulu.

Savukārt "Metta" pēdējo reizi uzvaras garšu izjuta pirms vairāk nekā trīs mēnešiem, kad ar 7:0 sagrāva vairs neeksistējošo Daugavpils "Noah Jurmala" komandu. Pēc tam virslīgā sekoja seši zaudējumi pēc kārtas, bet iepriekšējā mačā tika spēlēts neizšķirti 2:2 ar "Daugavpili".

Ar desmit precīziem sitieniem "Riga" labākais vārtu guvējs joprojām ir Stefans Miloševičs, kurš jau labu laiku turpina karjeru Izraēlā. Deviņi trāpīgi sitieni, tiesa, visi "Metta" komandas sastāvā, ir Junusam Muritalam, bet astoņas reizes izcēlies Mikaēls Soisalo. No šobrīd sastāvā esošajiem "Metta" futbolistiem sešreiz vārtus guvis Lūkass Vapne.

Pirmajā kārtā abas komandas pēdējā desmitminūtē guva pa vārtiem, "Metta" futbolistiem izcīnot pārsteidzošu neizšķirtu. Nākamajos divos apļos ar 3:0 un 1:0 uzvarēja "Riga".

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi