Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga sporta direktors: LFF, pārceļot Liepājas - RFS spēli uz 25.novembri, pārkāpj reglamentu

Latvijas Futbola federācija (LFF), pārceļot Liepājas - RFS spēli uz 25.novembri, pārkāpusi virslīgas reglamentu, pauž Riga sporta direktors Aleksandrs Romašins.

Pēc virslīgas čempionāta organizācijas komiteja lēmuma "Liepājas" un RFS mačs, kas 17.oktobrī Liepājā tika pārtraukts 66.minūtē nepietiekama apgaismojuma stadionā dēļ, tiks pārspēlēts 25.novembrī, sākot ar pirmo minūti. Spēle aizpagājušajā sestdienā tika pārtraukta brīdī, kad "Liepāja" atradās vadībā ar 1:0.

Virslīgas čempionāta organizācijas komiteja, iepazīstoties ar situāciju un uzklausot abu komandu paskaidrojumus, kā arī iepazīstoties ar Olimpiskā centrs "Liepāja" un AS "Sadales tīkls" sniegto informāciju, lēmusi aizvadīt nedēļas nogalē pārtraukto virslīgas čempionāta spēli citā datumā.

Pārtrauktajā mačā "Liepājas" pārstāvji informēja spēles galveno tiesnesi, ka novērst problēmas ar apgaismojumu tuvākajā laikā nebūs iespējams, līdz ar to spēle netika turpināta. Spēles delegāts Sergejs Braga, kā arī divi LFF Sacensību nodaļas darbinieki Artūrs Saļņikovs un Jurijs Andrejevs ieteikuši spēli turpināt 18.oktobra rītā, taču RFS šādam solim nepiekrita, jo Rīgas klubam, tāpat kā liepājniekiem, trešdien bija jāaizvada svarīga Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēle.

Romašins uzskata, ka organizācijas komitejas lēmums ir pret virslīgas reglamentu un godīgas spēles principiem, jo pēdējās divas spēļu kārtas ir jāaizvada vienā laikā.

"Aicinājums nospēlēt atlikušās minūtes nākamajā dienā bija gan delegāta ziņojumā, gan organizācijas komitejas komunikācijā ar kluba pārstāvjiem. Mums ir svarīgi uzzināt, kas notika šajās trīs dienās. Uz kā pamata un kuras tieši personas pieņēma šo lēmumu," "Riga" citē Romašina teikto.

"Riga" nosūtījusi vairākām LFF instancēm vēstuli, lai tiktu pieņemts tāds lēmums, kas, viņuprāt, ir atbilstošs virslīgas reglamentam. Klubs gan neatklāj tieši kādām instancēm vēstule nosūtīta.

"Mēs gribētu, lai kāds pauž skaidrojumus šiem lēmumiem. Kāpēc no sākuma ir viena pozīcija, pēc dažām dienām - jau cita. Kaut kur kuluāros tiek pieņemti būtiski lēmumi, kas ir pret reglamentu, un neviens neko neskaidro," secina Romašins.

Klubs gaida skaidrojumu no virslīgas čempionāta organizācijas komitejas, kā arī no biedrības "Latvijas Futbola virslīga" vadības.

"Noslēgumā vēl tikai reizi gribu atgādināt, ka LFF, pārceļot spēli uz 25.novembri, pārkāpj reglamentu. Ir varianti, kā vismaz to varētu ievērot, lai pēdējās divas kārtas aizvadītu vienā laikā. Ja virslīgas organizācijas komiteja uzskata, ka sakarā ar neizspēlēto spēli ir iespējams pārcelt virslīgas priekšpēdējās un pēdējās kārtas spēles, tad "Riga" neiebilst arī pret šo kārtu pārcelšanu. Pretējā gadījumā mēs saglabājam iespēju vērsties Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par čempionāta reglamenta pārkāpšanu," stāsta Romašins.

"Riga" savu pozīciju publiski pauž, jo uz 22.oktobra oficiālo kluba vēstuli atbildi neesot saņēmusi.

"Vēlamies normālu dialogu. Mēs saprotam, ka situācija ir neordināra un sarežģīta. Latvijas čempionātā tādu gadījumu vispār nav bijis, tāpēc ceram, ka šie pēdējie lēmumi ir vienkāršas cilvēciskas kļūdas, nevis ļauni nodomi par labu kādam. Orgkomitejai vēl ir iespēja labot šīs kļūdas, pieņemot lēmumu, kas ir atbilstošs čempionāta reglamentam. Šoreiz sanāca kļūdīties, bet tagad visiem kopā tas ir jālabo," komentē "Riga" sporta direktors.

Tikmēr "Liepājas" komanda pirmdien pārmeta virslīgas organizācijas komitejai prettiesisku lēmumu un pieprasīja piešķirt RFS tehnisko zaudējumu par 17.oktobrī nepabeigto spēli. Arī liepājnieki sola vērsties CAS.

"Liepāja" ar 32 punktiem 22 spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu, un tai trīs punkti vajadzīgi cīņā par labāko četrinieku, kas var nodrošināt vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas Konferences līgas turnīrā, bet RFS ar 54 punktiem ir otrā, un tai uzvara vajadzīga, lai turpinātu pakaļdzīšanos līderei "Riga", kas šobrīd aizvadījusi par maču vairāk un atrodas deviņu punktu attālumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi