Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Riga telpu futbolistiem uzvara UEFA Čempionu līgas elites kārtas spēlē

Latvijas čempione telpu futbolā Riga trešdien Jelgavā svinēja uzvaru UEFA Čempionu līgas elites kārtas pirmajā mačā un izvirzījās savas grupas galvgalī.

"Riga" A grupas mačā Zemgales Olimpiskajā centrā ar 5:4 (3:3) uzvarēja Francijas vienību "Etoile Lavalloise".

Jau 76.sekundē viesus vadībā izvirzīja Sufians el Mesrars, ātrajā uzbrukumā no labās puses raidot bumbu vārtsargam Igoram Labutam zem labās rokas vārtu tālajā stūrī - 1:0 "Etoile Lavalloise" labā.

10.minūtē 2:0 ar sitienu no kreisās laukuma malas vārtu tālajā apakšējā stūrī panāca Abesamads Mohammeds.

13.minūtē ar skaistu vārtu guvumu atbildēja Dmitrijs Kuzmins, ar kreiso kāju no laukuma kreisās malas viegli raidot bumbu pāri vārtsargam vārtu tālajā stūrī un panākot 1:2. Rezultatīvu piespēli izpelnījās Konstantino Vaporaki.

16.minūtē Seržinju ar sitienu no laukuma labās puses, bumbai skarot vārtsargu, panāca 2:2, gūstot savus septītos vārtus šīs sezonas Čempionu līgā.

Tomēr neizšķirts noturējās vien 37 sekundes. Uasinī Girio piespēlēja bumbu vārtu priekšā nenosegtajam Mohammedam, kuram atlika raidīt bumbu tukšos vārtos - 3:2 viesu labā.

Septiņas sekundes pirms pārtraukuma viesi sesto reizi pārkāpa noteikumus, un Talless ar soda sitienu panāca izlīdzinājumu, raidot bumbu vārtu apakšējā daļā.

Spēlējot bez vārtsarga, viesi 51 sekundi pirms mača beigām ar el Mesrara sitienu no kreisās laukuma puses ar kreiso kāju vārtu tālajā stūrī panāca 4:3, taču vadībā viņi bija vien 14 sekundes, Seržinju no kreisās puses pa zemi raidot bumbu vārtos - 4:4.

Francijas klubam cenšoties izraut uzvaru, laukuma vidū bumbu atņēma Talless, raidot to vārtu kreisajā apakšējā stūrī un panākot uzvaru.

Otrā grupas spēlē neizšķirti ar 2:2 (1:1) spēlēja Itālijas klubs "Citta di Eboli" un Spānijas komanda "Barca".

Barselonas kluba labā vārtus 20.minūtē ar soda sitienu guva Katela, bet 35.minūtē izcēlās Mamadū Turē., bet Itālijas vienībā abus vārtus 12. un 40.minūtē, 11 sekundes pirms mača beigām izlīdzinot rezultātu, guva Fabrisio Kalderolli.

Ceturtdien "Riga" spēkosies ar "Citta di Eboli" un sestdien tiksies ar "Barca" vienību.

"Citta di Eboli" ir Itālijas čempione, "Etoile Lavalloise" ir izcīnījusi Francijas čempiontitulu, bet "Barcelona" triumfēja Čempionu līgā 2021./2022.gada sezonā, kad finālturnīrs norisinājās Rīgā.

B grupā spēkus mēro "Pristina 01" no Kosovas, Portugāles klubs Lisabonas "Benfica", Kazahstānas komanda Almati "Kairat" un "Dobovec" no Slovēnijas. C grupā spēlē Lisabonas "Sporting", Sombatheji "Haladas" no Ungārijas, Briseles "Anderlecht" un "Loznica-Grad 2018" no Serbijas. Savukārt D grupā tiekas Spānijas klubs "Palma Futsal", Kijivas "Hit", Horvātijas komanda "Olmissum" un "Lubawa" no Polijas.

Četras finālturnīra dalībnieces pagaidām vēl nenosauktā pilsētā par medaļām cīnīsies no 2. līdz 5.maijam.

Oktobra beigās Čehijas pilsētā Plzeņā rīdzinieki pamatkārtā ar 9:1 uzvarēja "Gentofte" no Dānijas, ar 7:1 pārspēja "Plzeņ" telpu futbolistus un ar 8:4 - "Radnik" no Bosnijas un Hercegovinas.

"Riga" telpu futbolisti turnīru sāka ar priekšsacīkstēm, kurās uzvarēja visos trīs mačos un nodrošināja pirmo vietu apakšgrupā un iekļūšanu pamatkārtā.

Pagājušās sezonas "Optibet" telpu futbola virslīgas čempionāta finālsērijā "Riga" ar 3-1 uzvarēja "RFS Futsal" komandu. Iepriekš šis klubs startēja ar nosaukumu "Petrow" un pērn Čempionu līgā pirmoreiz sasniedza pamatkārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi