Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Riga UEFA Konferences līgā uzvar viesos, liepājniekiem zaudējums; Ikauniekam vārti panākumā

Latvijas futbola vienība Riga ceturtdien UEFA Konferences līgā izbraukumā svinēja uzvaru kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā. Riga Londonderijā ar 2:0 (1:0) pieveica Derry City.

Kopumā "Riga" pirmajā puslaikā laukumā izskatījās labāk, bet vārti tika gūti nepierastā veidā. 41.minūtē pēc Oleksandra Filipova došanās soda laukumā pa kreiso pusi un bumbas atspēles pa gaisu no pašas gala līnijas vārtus no soda laukuma vidus guva Gabriels Ramoss, bumbai vispirms atsitoties pret zemi un tad ielidojot vārtu labajā augšējā stūrī - 1:0.

57.minūtē laukumu savainojuma dēļ bija spiests atstāt Antonijs Černomordijs, kurš piecas minūtes iepriekš nopelnīja dzelteno kartīti. Viņu nomainīja Iļja Korotkovs, kurš gandrīz tūlīt varēja nopelnīt 11 metru soda sitienu par spēli ar roku savā soda laukumā, taču tiesneša svilpe klusēja.

65.minūtē grūstīšanās pie sānu līnijas beidzās ar to, ka rīdziniekam Muzingam Ngondā tika piešķirta dzeltenā kartīte, bet Metjū Smitam - sarkanā. Piedevām par tiesneša lēmuma apšaubīšanu tūlīt dzelteno kartīti saņēma arī mājinieku pussargs Viljams Pačings un mājinieku trenera asistents Alans Reinoldss.

Divas minūtes vēlāk pēc Duglasa Aureliu sologājiena pa laukuma kreiso pusi un piespēles jau gandrīz no soda laukuma gala līnijas uz soda laukuma vidu vārtus ar vieglu sitienu guva Filipovs.

Vēl mača kompensācijas laika piektajā minūtē ar sitienu no soda laukuma līnijas pa vārtu konstrukciju trāpīja 76.minūtē laukumā uz maiņu nākušais Vladlens Jurčenko.

Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas Rīgā.

Kvalifikācijas otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar "Ružomberok" no Slovākijas vai Kauņas "Žalgiris" no Lietuvas.

"Riga" komanda Eiropas kausos spēlēs piekto sezonu pēc kārtas. Līdz ceturtajai spēļu kārtai izdevās tikt 2019./2020.gada sezonā, kad pēc zaudējuma Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā klubs tika līdz Eiropas līgas "play-off" kārtai, divu maču summā ar 2:3 piekāpjoties "Copenhagen".

Tāpat arī pērn pēc zaudējuma Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā klubs aizcīnījās līdz Konferences līgas "play-off" kārtai, divu maču summā pagarinājumā ar 2:4 piekāpjoties Gibraltāra vienībai "Lincoln Red Imps".

Savukārt "Derry City" pieredze Eiropas klubu cīņās sniedzas līdz 1964./1965.gada sezonai. Veiksmīgākā bija 2006./2007.gada sezona, kad UEFA kausā izdevās pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas, apspēlējot Zviedrijas un Skotijas klubus un pirmajā kārtā tikai ar 0:2 piekāpjoties Parīzes "Saint-Germain" vienībai.

Trīs sezonas vēlāk ziemeļīri Eiropas līgas otrajā kārtā ar 2:1 apspēlēja Rīgas "Skonto", bet iepriekšējā sezonā Eiropas kausos nestartēja.

"Derry City" ir vienīgā Ziemeļīrijas komanda, kas startē Īrijas spēcīgākajā futbola divīzijā. Šobrīd klubs ieņem trešo vietu, tāpat kā "Riga" Latvijas čempionātā.

Jau ziņots, ka "Liepāja" "Fadil Vokrri" stadionā Prištinā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Gjilani".

Vārtus 37.minūtē pēc Eltona Kalē piespēles guva Alberts Dabikajs.

Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas Liepājā.

Kvalifikācijas otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar Šveices komandu Bernes "Young Boys".

"Liepājas" komandai šī ir sestā sezona uz Eiropas skatuves. Komanda trīsreiz Eiropas kausos pārvarējusi pirmo kārtu - divreiz Eiropas līgā un pērn Konferences līgā, pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 5:2 pārspējot Ziemeļmaķedonijas "Struga", bet otrajā kārtā pēc diviem bezvārtu neizšķirtiem pēcspēles sitienos ar 1:3 piekāpjoties Sofijas CSKA.

"Gjilani" Eiropas kausos debitēja 2020./2021.gada sezonā, kad tā pirmajā kārtā vienā spēlē ar 3:1 pieveica Sanmarīno "Tre Penne", bet otrajā kārtā papildlaikā ar 0:2 piekāpās Nikosijas APOEL.

"Liepāja" šobrīd Latvijas čempionātā ierindojas ceturtajā vietā, bet "Gjilani" aizvadītajā sezonā Kosovas čempionātā ieņēma trešo vietu.

Ceturtdien uzvaru izcīnīja arī Somijas klubs Kuopio "KuPS", kas mājās ar 2:0 (1:0) pieveica Gori "Dila" vienību no Gruzijas.

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks guva vārtus 32.minūtē, bet spēles kompensācijas laika pirmajā minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Tims Veirinens.

Pāru uzvarētāji iekļūs UEFA Eiropas Konferences līgas atlases otrajā kārtā, bet zaudētājiem eirokausu sezona būs beigušies.

No Latvijas vienībām vietu otrajā kvalifikācijas kārtā jau nodrošinājusi "Valmiera", kura tajā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas komandas Tetovas "Škendija" un armēņu Erevānas "Ararat" pāra uzvarētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi