Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skonto futbolists Grīnbergs kļuvis par otro visu laiku jaunāko Eiropas līgu vārtu guvēju

Jaunais Skonto komandas pussargs Jānis Grīnbergs, kurš pirms nedēļas precīzi sita Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta spēlē, kļuvis par otro visu laiku jaunāko Eiropas līgu vārtu guvēju, apkopojusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Kā ziņots, pagājušajā otrdienā notikušajā virslīgas mačā Skonto ar rezultātu 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Daugavpils Daugavas komandu, bet jau kompensācijas laikā 1999.gada 28.februārī dzimušais Grīnbergs realizēja 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to vārtu gūšanas brīdī Grīnbergs bija 15 gadus un 102 dienas vecs, par 91 dienu apsteidzot Valēriju Šabalu, kurš rekordu sasniedza pirms četriem gadiem, pārstāvot Olimps komandu.

"Vēl tikai pērn biju bumbu padevējs futbolistiem kā Ruslans Mingazovs, kura spēles stilu tiešām apbrīnoju," Grīnbergs izteiciens intervijā, kas publicēta portālā uefa.com. "Tagad esam vienās ģērbtuvēs."

Visu laiku jaunākais Eiropas līgu vārtu guvējs ir armēnis Armens Gazarjans, kurš 2002.gada 2.septembrī, pārstāvot Širak komandu, precīzi sita laikā, kad bija 14 gadus un 215 dienas vecs. Tomēr vietu galvenajā komandā Gazarjans izkaroja vien 2006.gadā, bet 2010.gadā spēlētājs guva smagu kājas traumu un kopš tā laika nopietnu karjeru nav atsācis.

Trešais visu laiku jaunākais vārtu guvējs ir norvēģis Martins Ēdegors, kurš šī gada 16.maijā precīzi sita Stromsgodset komandas sastāvā, kad bija 15 gadus un 150 dienas vecs. Debiju Ēdegors bija piedzīvojis vēl mēnesi pirms tam.

Agrāk par līdzšinējo Šabalas Latvijas rekordu vārti gūti arī Lietuvā, kur 2000.gadā Lins Pilibaitis Kauņas Kareda komandas sastāvā izcēlies laikā, kad bija 15 gadus un 159 dienas vecs. Pašlaik Pilibaitis spēlē Lietuvas izlasē.

Kopumā pirms 16 gadu vecuma futbolisti vārtus guvuši deviņās dažādās Eiropas līgās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi