Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Skonto saņem dāsnu kompensāciju no UEFA, bet futbolistu algas kavē jau trīs mēnešus

Trīs mēnešus Skonto futbolisti nav saņēmuši algas - pēc 22. septembra spēles izbraukumā pret Ventspili atklāja rīdzinieku galvenais treneris Marians Pahars. Finansiālas problēmas Latvijas klubos nebūtu nekas pārsteidzošs, taču bija mulsinoši dzirdēt šādu paziņojumu vienpadsmit dienu pēc 138 tūkstošu eiro lielas kompensācijas saņemšanas no UEFA par Skonto futbolistu iesaukšanu valstsvienībās. Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis Dienai atklāja, ka naudu pārskaitījis klubam tajā pašā dienā, 11. septembrī.

Lai noskaidrotu, kur tā palikusi un kāpēc nav nonākusi pie spēlētājiem, jautāju Skonto vadītājiem. Sporta direktors Antans Sakavicks par kluba naudu neko nezinot un neinteresējoties, īpašnieks Igors Zaicevs pēc divu dienu minstināšanās «finanšu bumbu» piespēlēja prezidentam Vladimiram Koļesničenko. «Nauda nekur nav pazudusi, bet jāsaprot, ka klubam izdevumi ir ne tikai par pirmo komandu. Daļa no šīs naudas tika izmaksāta spēlētāju algās, bet vēl jau klubam ir arī internāts, kurā bērniem ir jāēd un jādzīvo, ir arī jāuztur stadions, kurā strādā ap divdesmit darbinieku,» situāciju skaidroja Koļesničenko.

Kur gan ir šie divdesmit stadiona darbinieki un ko viņi dara, ja soli nav tīrīti jau gadiem, bet laukums pašreiz ir sliktākā stāvoklī nekā lielākajai daļai virslīgas klubu - tā paliek mīkla. Turklāt zinot, ka Skonto algas nav tās lielākās, pārdesmit tūkstošu no teju 140 ir spļāviens jūrā un spēlētājiem sejā. «Vispār mani pārsteidz šāda ažiotāža. Daudzos Latvijas klubos kavējas algas, citos tās pat vispār netiek maksātas, bet tracis sacelts tikai ap Skonto,» neizpratnē ir Latvijas visvairāk titulētā kluba prezidents Koļesničenko, liekot domāt, ka šādu ažiotāžu sacēlusi prese, nevis komandas treneris un spēlētāji. «Saprotiet taču, ka Skonto tiek finansēts par privātu personu līdzekļiem. Piemēram, Jelgavai palīdz dome, Ventspilij - arī, katrā Liepājas metalurga mājas spēlē tribīnēs sēž arī pilsētas mērs… Mums tā nav, līdz ar to ir grūtāk.» Koļesničenko solīja, ka atradīs līdzekļus, lai izmaksātu spēlētājiem algas. «Esmu pārliecināts, ka parādā nepaliksim. Kad tieši visi parādi tiks dzēsti? Tā jau ir kluba iekšējā lieta.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi