Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skonto stadionā turpina demonēt apgaismojuma stabus un sēdvietas

Lai gan Latvijas Futbola federācijai (LFF) stadiona apsaimniekotājs SIA Fitnesa parks apliecinājis, ka maijā un jūnijā plānotās futbola spēles notiks, igauņu uzņēmuma SIA Light pārstāvji arī sestdien turpināja piektdien sākto apgaismojuma stabu un tribīņu soliņu demontāžu, novēroja aģentūra LETA.

Visu procesu novēro Valsts policijas pārstāvji, kā arī, iespējams, uzņēmuma Light pārstāvji, kuri visu notiekošo dokumentē.

Kā iepriekš vēstīja portāls Delfi, Skonto stadionā piektdien tika sākta kustamā īpašuma demontāža, tika noņemti apgaismojuma stabu prožektori un tribīņu krēsli. Kā portālam apliecinājis SIA Light īpašnieks igauņu uzņēmējs Alans Selters, Skonto stadionā notiek uzņēmumam piederošās kustamās mantas apķīlāšana un izņemšana, kā to paredzot tiesas spriedums.

Tomēr, neskatoties uz bijušo un esošo īpašnieku strīdiem, maijā un jūnijā Skonto stadionā plānotās spēles, kuras organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), varēs notikt, - pēc tikšanās ar stadiona apsaimniekotāju SIA Fitnesa parks solīja LFF.

"Vēl 3.aprīlī saņēmām no SIA Fitnesa parks vēstuli, kurā valdes loceklis Aivars Trops rakstīja, ka uzņēmums turpina pilnvērtīgi pārvaldīt un apsaimniekot objektu, lai klientiem, tai skaitā LFF, tiktu nodrošināti iespējami labākie apstākļi. Viņi apliecināja, ka stadionā plānotās spēles - 9.jūnijā Latvijas valstsvienības tikšanās ar Portugāli, 12.jūnija pārbaudes mačs pret Igauniju, kā arī Latvijas kausa izcīņas fināls maijā - tur varēs notikt. Arī šodien pēc visiem notikumiem Skonto stadionā atkārtoti saņēmām līdzīgu apstiprinājumu. No vienas puses, mums ir noslēgts līgums, kas paredz, ka varēsim spēlēt Skonto stadionā, no otras puses - ir šī negaidītā situācija, kas šodien sākās stadionā. Protams, mēs darām visu, lai tiktu skaidrībā par notiekošo, jo mums ir svarīgi, lai tiek pildīts ar mums noslēgtais līgums," federācija citē LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki.

LFF pauž cerību, ka stadiona pārvaldnieki SIA Fitnesa parks, tā īpašnieki SIA Adventika Group un situācijā iesaistītā SIA Light atradīs savstarpēju kompromisu. LFF uzsver, ka ir gatava iesaistīties visu pušu pārrunās, jo LFF interesēs ir plānoto spēļu veiksmīga norise un pēc iespējas ātrāka skaidrība. LFF, reaģējot uz piektdienas notikumiem, oficiāli vērsusies pie SIA Adventika Group un SIA Light, lūdzot situācijas skaidrojumu.

"Ņemot vērā, ka stadions nepieder mums, protams, pēc šādiem notikumiem esam piesardzīgi. Tas, ko varu teikt, ticu un ceru, ka viss notiks, kā plānots - iecerētās spēles notiks tur un notiks atbilstošā līmenī. No savas puses apņemamies rūpīgi sekot līdzi notikumiem, taču reizē arī analizējām situāciju un iespējamos scenārijus. Es saprotu līdzjutējus, jo kuram gan patīk neskaidrība. Mēs visi gribam godam sagaidīt Portugāli un godam nospēlēt pret Eiropas čempioni," sacījis Mežeckis.

Saskaņā ar portāla Delfi ziņoto, uzņēmuma SIA Light īpašums esot stadiona tablo, tunelis, pa kuru futbolisti iznāk uz spēlēm, kā arī stadionā esošie futbola vārti. Tāpat uzņēmumam pieder vēl vairākas kustamā īpašuma lietas, par kurām risinās juridiski strīdi.

Skonto stadionā kopš tā uzcelšanas 2000.gadā Latvijas futbola izlase aizvadījusi savas mājas spēles, taču LFF cer, ka nākotnē valstsvienība varētu spēlēt stadionā Daugava, kurā sākti plaši rekonstrukcijas darbi.

Vēl pirms dažiem gadiem LFF bija uzsākusi tobrīd vērienīgu tā dēvēto Futbola māju projektu, cerot Krišjāņa Barona ielā 116A esošā stadiona vietā uzbūvēt jaunu, kurā varētu spēlēt izlase. Tomēr pieaugot projekta izmaksām, federācijai neizdevās atrast visu finansējumu, lai gan lielāko tā daļu varēja saņemt no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA), tāpēc projekts tika apturēts. LFF šajā projektā iztērēja 1,16 miljonus eiro, ko bija piešķīrusi UEFA.

Savulaik Skonto stadionu īpašnieku parādsaistību dēļ pārņēma bijušās Parex bankas "slikto" aktīvu pārvaldītāja AS Reverta. Vēlāk stadionu ieguva SIA SSA, kas piederēja bijušajam Latvijas izlases spēlētājam un bijušajam futbola kluba Skonto prezidentam Vladimiram Koļesņičenko.

Savukārt 2014. gada nogalē stadions pārgāja SIA Mani Group īpašumā, bet daļu kustamā īpašuma iegādājies SIA SSA. Koļesņičenko savu uzņēmumu pārdeva igauņu uzņēmējam Alanam Selteram, kurš tagad sev piederošo Skonto stadiona kustamo īpašumu cenšas tiesiskā ceļā atgūt. Kopš tā laika SIA Mani Group mainīja nosaukumu uz SIA Adventika Group, kas joprojām ir nekustamā īpašuma Emiļa Melngaiļa ielā 1 - stadiona Skonto - īpašnieks.

SIA Adventika Group apsaimniekošanu nodevuši SIA Fitnesa parks, tomēr šobrīd stadiona kustamais īpašums nepieder ne nekustamā īpašuma saimniekam, ne apsaimniekotājam.

Top komentāri

iVars
i
Vēl 3.aprīlī saņēmām no SIA Fitnesa parks vēstuli... man šķiet, ka apliecinājums saņemts pirms demontāžas uzsākšanas, bet tas tā, ne jau man jāspēlē pret Portugāli...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi