Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Spartaks iesniedz protestu LFF par stadiona maiņu šodienas spēlei ar Metta

Latvijas futbola virslīgas komanda Jūrmalas Spartaks vērsusies Latvijas Futbola federācijā (LFF) ar iesniegumu, lai otrdienas Optibet virslīgas mačā stadiona maiņas dēļ Metta komandai tiktu piešķirts zaudējums, vēsta tīmekļa vietne sportacentrs.com.

Aģentūra LETA pirmdien jau vēstīja, ka "Daugavas" stadiona Rīgā dārdzības dēļ "Metta" sezonas pirmo spēli ar "Spartaku" nolēma aizvadīt Daugavgrīvas vidusskolas stadionā, paziņojot par to pirmdienas pēcpusdienā.

"Spartaka" iesniegumā izteikta prasība LFF Disciplinārlietu komitejai "Metta" vienības neierašanās gadījumā "Daugavas" stadionā pieņemt lēmumu par tehniskā zaudējuma ieskaitīšanu Rīgas klubam un 700 eiro naudas soda piešķiršanu.

LETA sarunā ar klubu "Spartaks" guva apstiprinājumu šādam iesniegumam.

"Spartaks" atsaucas uz Virslīgas reglamenta punktu 4.4., kas paredz informēt pretiniekus, virslīgas vadību un LFF Sacensību nodaļu ne vēlāk kā septiņas dienas pirms spēles.

"sportacentrs.com" vēsta, ka pirmdien, plkst.16, spēles delegāts Maksims Raspopovs Jūrmalas vienībai apstiprināja, ka mačs norisināsies "Daugavas" stadionā, bet 54 minūtes vēlāk "Spartaks" saņēma e-pastu no LFF, kurā vēstīts par spēles pārcelšanu uz stadionu Daugavgrīvā, tā lemjot virslīgas Organizācijas komitejai.

Piedevām Jūrmalas "Spartaks" atsaucas arī uz to, ka stadions Daugavgrīvā neatbilst drošības standartiem, kas var ietekmēt kluba spēlētāju veselību.

LFF Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs sarunā ar portālu "sportacentrs.com" minēja, ka "Metta" pēkšņais lēmums nav laba prakse un tiek pieļauts vien izņēmuma gadījumos.

"Šobrīd ar virslīgas orgkomitejas lēmumu oficiālā spēles norises vieta ir Daugavgrīvas vidusskolas stadions. Gadījumā, ja "Spartaks" pieņems lēmumu neierasties, tas tiks izskatīts kā jebkurš cits neierašanās gadījums uz spēli," skaidroja Saļņikovs.

Viņš arī piebilda, ka šobrīd LFF rīcībā nav informācijas, ka stadionam konstatēti tādi trūkumi, kas liecinātu par potenciālu apdraudējumu futbolistu veselībai. Viņš atzīst, ka laukuma saimniekam "Metta" būs jāveic vairāki darbi, lai maksimāli izpildītu visas spēles organizēšanas prasības. Par to ievērošanu lems spēles delegāti.

10.jūnijā jūrmalnieki Daugavgrīvas vidusskolas stadionā vienu spēli jau aizvadīja, pirmajā futbola mačā Latvijā pēc ārkārtējās situācijas beigām ar rezultātu 1:0 uzveicot "Tukums 2000"/TSS komandu.

Latvijas virslīgas spēle starp "Metta" un "Spartaku" šodien paredzēta plkst.18.

Otrdien savā starpā tiksies arī "Tukums 2000"/TSS un "Jelgava".

Virslīgas sacensības norit bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmiera", Jūrmalas "Spartaks", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000"/TSS.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem). 

Šajā sezonā virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

papildināta ar 8.-10. rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi