Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Spartaks spēlē neizšķirti ar RFS, uzvar Valmiera un čempioni

Valmieras futbolisti Optibet Latvijas futbola virslīgas cīņā pirmdien savā laukumā pieveica Ventspili, pakāpjoties uz ceturto vietu turnīra tabulā un apdzenot ventspilniekus, bet Riga nostiprinājās līderpozīcijās pēc uzvaras Liepājā.

"Valmiera" savā laukumā pieveica "Ventspili" ar 3:0 (1:0).

Žorži Teišeiras vārti 33.minūtē tapa pēc teicamas Lukas Silagadzes piespēles uz vārtsarga laukuma līniju. Teišeiram atlika tikai nomērķēt un trāpīt - 1:0.

Par asumiem pie sānu līnijas piecas minūtes vēlāk viņam laukumu nācās atstāt sarkanās kartītes dēļ, taču viesiem bija vēl lielāki personāla zaudējumi - pa sarkanajai kartītei Ingaram Sarmim Stuglim un Gugam Phalavandišvili, ventspilniekiem pārliecinoši šajā rādītājā esot līderpozīcijās līgā.

57.minūtē rezultāta starpību dubultoja Toluvalase Arokodare, bet vēl sešas minūtes vēlāk viņš iesita arī 11 metru soda sitienu - 3:0.

Tie viņam bija jau devītie vārti sezonā, labāko snaiperu sarakstā apdzenot "spartakieti" Nemanju Belakoviču, kuram ir astoņi gūtie vārti.

Vienīgajā savstarpējā mačā šajā sezonā Ventspilī komandas vienojās par 2:2 neizšķirtu.

Jau ziņots, ka pirmās trīs pirmdienas spēles beidzās neizšķirti. "Spartaks" savā laukumā spēlēja neizšķirti ar RFS - 1:1 (1:0), "Jelgava" mājās ar "Metta" fiksēja neizšķirtu - 2:2 (1:1), bet "Daugavpils" spēles nogalē panāca neizšķirtu pret "Tukums 2000"/TSS - 1:1 (0:0).

"Liepāja" savās mājās ar 1:4 (1:1) zaudēja līdervienībai "Riga".

Viesus jau astotajā minūtē vadībā izvirzīja Elvis Stuglis, taču liepājnieki atspēlējās 22.minūtē pēc precīza Ričarda Fraideja sitiena - 1:1.

41.minūtē pēc stūra izpildes vadībā atkal izvirzījās čempioni, vārtus ar galvu gūstot Stefanam Paničam.

51.minūtē savos vārtos bumbu iesita liepājnieku jaunpienācējs, bijušais "Ventspils" kluba kapteinis Eduards Tīdenbergs - 3:1 viesu labā.

Turklāt 68.minūtē mājinieki palika mazākumā pēc tam, kad otro dzelteno kartīti mačā nopelnīja Kristers Čudars. Pirmo viņš saņēma 52.minūtē.

84.minūtē rezultāts tapa 4:1 viesu labā, kad pēc standartsituācijas izspēles bumba atlēca pie Vladislava Fjodorova, kurš to raidīja vārtos. 85.minūtē jau otrā laukuma pusē Roberts Ozols neļāva Fraidejam gūt savus otros vārtus mačā.

Pirmajā abu komandu savstarpējā cīņā šajā sezonā Rīgā mājinieki svinēja uzvaru ar 2:0.

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 12 mačiem iekrājusi 33 punktus. Par pieciem punktiem mazāk 12 spēlēs ir RFS, trešo vietu ar 18 punktiem 11 dueļos ieņem Jūrmalas "Spartaks", kas tikai ar savstarpējo spēļu palīdzību apsteidz "Valmieru", kam ir par maču vairāk. 15 punkti 12 mačos palika "Ventspilij", bet "Jelgavai" ir 14 punkti 12 spēlēs. Tālāk ar 12 punktiem 12 mačos ir "Daugavpils" un "Metta", 11 punkti tikpat spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS ticis pie četriem punktiem 12 dueļos.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi