Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tukuma futbolisti pavērsieniem bagātā mačā pārspēj Spartaku; Riga grauj un tuvu titulam

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere "Riga" svētdien svinēja uzvaru 24.kārtas spēlē, tuvojoties savam trešajam čempiontitulam pēc kārtas.

"Riga" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:0) pārspēja "Metta" komandu.

Jau ceturtajā minūtē ar spēcīgu sitienu no tuvas distances "Riga" komandu vadībā izvirzīja čempiones kapteinis Stefans Paničs. Puslaika turpinājumā gan viesi parādīja cienījamu pretestību, un rezultāts palika nemainīgs.

Otrā puslaika trešajā minūtē Stefans Miloševičs pēc stūra sitiena panāca 2:0 "Riga" labā. Tāpat serbu futbolists guva arī nākamos vārtus, 68.minūtē veiksmīgi nospēlējot vārtu priekšā. 

Tiesa, divas minūtes vēlāk pēc Raimonda Kroļļa sitiena bumba trāpīja pa Elvja Stugļa kāju un ielidoja "Riga" vārtos, viesiem nedaudz samazinot pārsvaru. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 11 minūtes, Pedrinju pēc stūra sitiena izpildīja spēcīgu raidījumu pa zemi un atjaunoja mājiniekiem trīs vārtu pārsvaru.

Punktu uzvarai laukuma saimnieki pielika 89.minūtē, kad Rodžers panāca 5:1.

Jau ziņots, ka pirms tam "Tukums 2000"/TSS viesos ar 4:2 (0:1) pārspēja Jūrmalas "Spartaka" komandu.

Tā kā "Metta" šodien zaudēja "Riga" komandai, tad tukumniekiem līdz priekšpēdējai vietai ir nieka divi punkti. Tiesa, virslīgas debitantiem pēdējās trīs kārtās gaidāmas cīņas ar turnīra tabulas augšgala komandām.

Jūrmalnieki vadību ieguva spēles astotajā minūtē, kad pēc stūra sitiena bumbu pie tālā staba saņēma Samats Sarsenovs, kurš bija nekļūdīgs - 1:0. Arī otrajā puslaikā vārti tika gūti pēc stūra sitieniem. Vispirms puslaika ceturtajā minūtē "Spartakam" piederošais Pams Samjuels no soda laukuma robežas panāca 1:1, bet desmit minūtes vēlāk Saminu Abdullahi iebakstīja bumbu otros vārtos, atjaunojot jūrmalniekiem vadību.

Tukumnieki gan nepadevās un 69.minūtē vēlreiz izlīdzināja rezultātu, pēc Emekas Bazila piespēles izceļoties Jānim Krautmanim. Viesi divu minūšu laikā spēli pavērsa pavisam citā gultnē, jo 71.minūtē pēc stūra sitiena izcēlās Olabandžo Ogundži - 3:2 "Tukums 2000"/TSS labā.

Spēles pēdējās desmitminūtes sākumā Tukuma komandas futbolists savā soda laukumā nospēlēja ar roku, taču tiesneša svilpe klusēja. Pēc tam sekoja viesu pretuzbrukums, kuru ar pēdējās cerības sodu pārtrauca Nauris Bulvītis, līdz ar to "Spartaks" 11 metru soda sitiena vietā saņēma sarkano kartīti.

Spēlējot vairākumā, četras minūtes pirms pamatlaika beigām Ogundži izgāja viens pret Dāvi Ošu un panāca jau 4:2 viesu labā.

Citā spēlē virslīgas vicelīdere RFS viesos ar 2:1 (2:1) pārspēja "Daugavpili".

RFS komandu vadībā izvirzīja šo sezonu "Daugavpilī" uzsākušais Namdī Ofors. Vispirms bumbu atvairīja pretinieku vārtsargs, pēc tam pa pārliktni trāpīja Renārs Varslavāns, bet visbeidzot pie atlēkušās bumbas tika Ofors - 1:0. '

22.minūtē pēc mājinieku rupjas kļūdas 2:0 viesu labā panāca RFS kapteinis Tomāšs Šimkovičs, bet trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām pēc meistarīgas saspēles Staņislavs Ņečiporenko vienus vārtus atguva.

Citviet "Ventspils" viesos ar 5:0 (2:0) sagrāva "Jelgavu".

Ventspilnieki vadībā izvirzījās septītajā minūtē, kad no tuvas distances izcēlās Jevgeņijs Kozlovs, kuram bumbu atstāja Dumte Pjagbarā. Puslaika turpinājumā, 26.minūtē, ar jelgavnieku aizsardzību izrēķinājās Lukass Villela, kurš panāca 2:0.

Otrā puslaika vidū strīdīgā situācijā uz jelgavnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitienus, kuru 67.minūtē realizēja Pjagbarā, panākdams 3:0. Ventspilnieki nerimās un 74.minūtē pēc piespēles soda laukumā Kozlovs saņēma bumbu, nolika to pa sitienam un no tuvas distances panāca 4:0.

Minūti vēlāk "Jelgava" pretinieku uzbrukumā neizraidīja bumbu no soda laukuma, Kasparam Svārupam panākot jau piecu vārtu pārsvaru.

Svētdien virslīgā laukumā bija jādodas visām desmit komandām, bet piektdien pēc Covid-19 testu rezultātu saņemšanas, noskaidrojās, ka vienam "Valmieras" futbolistam noteikta saslimšana ar vīrusu. Šī iemesla dēļ spēle starp abām vienībām sestdien tika pārcelta uz vēl nezināmu laiku.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 66 punktiem 24 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 23 spēles. 39 punkti ir "Valmierai", 37 punkti - "Ventspilij", 32 punkti 21 spēlē - "Liepājai", bet 31 punkts - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", 19 punktus iekrājusi "Daugavpils", 16 punkti ir "Metta" komandai, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie 11 punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiek aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi