Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Valmiera Glass/ViA uzvar čempionus Riga

Pagājušajās sezonās pēdējās vietas īpašniece Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA) svētdien Optibet virslīgas trešās kārtas mačā izbraukumā ar 1:0 (:0) negaidīti pieveica pagājušās sezonas čempioni Riga.

Līdz ar to ar sensacionālu zaudējumu pie Riga stūres debitējis Baltkrievijas treneris Oļegs Kubarevs.

Valmieras komanda šo spēli sāka ļoti veiksmīgi, jo pirmajās minūtēs tai piederēja iniciatīva. Tiesa, laika gaitā Riga cīņas ritējumu izlīdzināja, tomēr Latvijas čempionu uzbrukumi bija diezgan blāvi. Tikmēr Valmiera Glass/ViA ik pa laikam izrāvās pretuzbrukumos, turklāt rezultātu atklāja tieši valmierieši - pēc stūra sitiena un cīņas soda laukumā 32.minūtē izcēlās Pasifiks Gbaguidi.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu valmieriešu pārsvaru, bet otrajā puslaikā rīdziniekiem pilnībā piederēja iniciatīva. Ar vārtu gūšanas momentu izveidošanu gan nesekmējās, turklāt veiksmīgi Valmiera Glass/ViA vārtos darbojās vārtsargs Vladislavs Lazarevs. Noslēgumā Riga tā arī nespēja gūt vārtus, kā rezultātā viesi svinēja negaidītu uzvaru.

Riga virslīgas sezonu iesāka ar 1:0 uzvaru izbraukumā pār Jelgavu, bet otrās kārtas mačā ar 2:1 tika pieveikta Metta/Latvijas Universitāte. Savukārt Valmiera Glass/ViA futbolisti pirmo kārtu izlaida, bet otrajā ar 2:0 pārspēja Daugavpils komandu.

Riga šosezon pievienojušies uzbrucēji Artūrs Karašausks un Vladislavs Fjodorovs, vārtsargs Maksims Uvarenko, kā arī pussargi Ritvars Rugins un Aleksejs Višņakovs. No ārvalstu futbolistiem ievērības cienīgs CV ir franču uzbrucējam Kevinam Berigo, kurš Francijas augstākajā līgā aizvadījis 169 spēles.

Savukārt ceturtdien par vienības galveno treneri oficiāli kļuva Kubarevs. Sezonas priekšvakarā negaidīti Riga galvenā trenera amatu pameta portugālis Luīšs Pimenta, kura pienākumus pirmajās divās spēlēs pildīja Mihails Koņevs.

Valmieras klubu šosezon piemeklēja būtiskas izmaiņas, jo par vienības galveno treneri kļuva kolorītais gruzīns Tamazs Pertija. Tikmēr starpsezonā klubam pievienojās tādi Latvijā zināmi futbolisti kā pussargi Boriss Bogdaškins un Krišs Kārkliņš, kā arī uzbrucēji Verners Apiņš un Ēriks Punculs, tāpat komandai pievienojās japāņu pussargs Šunsuni Nakamuru un brazīliešu aizsargs Leonardu Silva.

Citā svētdienas mačā Ventspils savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Metta/Latvijas Universitāti.

Šīs spēles rezultātu jau 16.minūtē pēc teicamas izspēles uz vārtu priekšu atklāja Anastasijs Mordatenko. Kopumā gan pirmajā puslaikā komandas demonstrēja diezgan miegainu spēli, bet otrā puslaika ievadā nigēriešu uzbrucējs Tosins Ajeguns panāca 2:0. Uzreiz pēc tam Metta/Latvijas Universitāte bija labas iespējas atgūt vienus vārtus, turklāt viens no sitieniem atsitās pret ventspilnieku vārtu stabu.

Pamatlaika izskaņā Metta/Latvijas Universitāte futbolisti centās radīt spiedienu uz Ventspils vārtiem, tomēr labi darbojās kurzemnieku vārtsargs Ivans Baturins.

Ventspilnieki sezonu iesāka ar 2:1 uzvaru mājās pār Jūrmalas Spartaku, bet otrajā kārtā izbraukumā cieta negaidītu zaudējumu ar 1:2 Jelgavai. Savukārt Metta/Latvijas Universitāte futbolisti pagaidām cīnās bez uzvarām, pirmajā kārtā "metieši" ar minimālu 0:1 cieta zaudējumu Daugavpils komandai, bet otrajā mačā mājās ar 1:2 piekāpās Riga futbolistiem.

Latvijas vicečempionē Ventspilī šogad vairs nav tādu spēlētāju kā pussargs Ritvars Rugins, aizsargi Nauris Bulvītis un Vitālijs Jagodinskis, kā arī Vitālijs Rečickis un Vitālijs Meļņičenko, bet vienībai pievienojušies pussargi Romans Mickevičs, Jevgeņijs Kazačoks, Ingars Sarmis Stuglis, uzbrucējs Kaspars Svārups, talantīgais vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs un citi futbolisti.

Savukārt Metta/Latvijas Universitāte starpsezonā zaudēja savus vadošos spēkus uzbrukumā Vladislavu Fjodorovu, Ņikitu Ivanovu un Eduardu Emsi, bet saglabāja tādus pieredzējušus futbolistus kā vārtsargu Dāvi Ošu, aizsargu Kirilu Ševeļovu un pussargu Rendiju Šibasu.

Šīs kārtas pirmajā spēlēs sestdien RFS mājās ar 2:1 pārspēja Jelgavu, bet Jūrmalas Spartaks viesos ar 1:0 guva virsroku pār Liepāju. Šo kārtu izlaiž Daugavpils futbolisti.

Ar trīs spēlēs gūtiem deviņiem punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar sešiem punktiem divās spēlēs seko Valmiera Glass/ViA, bet seši punkti trīs mačos ir Riga futbolistiem. Pa trim punktiem tikmēr ir arī Jelgavas, Ventspils, Daugavpils un Jūrmalas Spartaka komandām, kamēr Metta/Latvijas Universitāte un Liepāja šobrīd ir bešā.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

papildināts ar Ventspils - Metta/Latvijas Universitāte mača rezultātiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi