Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmiera pēc ielaistiem vārtiem atspēlējas un uzvar Jelgavā

Valmieras komanda pirmdien izcīnīja uzvaru Optibet Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas duelī. Vidzemnieki viesos ar 2:1 (1:1) pārspēja Jelgavas komandu

Spēles pirmajā puslaikā bija daudz epizožu, kas varēja noslēgties ar gūtiem vārtiem, bet pirmie to paveica mājinieki, kad 21.minūtē pēc Daniila Hvoiņicka piespēles no tuvas distances ar galvu precīzi sita Jurijs Zaharkivs.

Jau pirmā puslaika vidū "Valmiera" izmantoja divas maiņas - Lukas Silagadzes un Moteza Zadema vietā nāca Ēriks Punculs un Žorži Teišeira. Tieši šis duets palīdzēja izlīdzināt rezultātu, jo 45.minūtē pēc Teišeiras piespēles kāju pielika Punculs, kurš raidīja bumbu tīklā.

Otrā puslaika ievadā, 50.minūtē, Toluvalase Arokodare palīdzēja viesiem pārņemt vadību. "Jelgavas" aizsargi savā soda laukumā nespēja noturēt "Valmieras" spēcīgo uzbrucēju, kurš bez lielas pretestības panāca 2:1. Spēles pēdējās minūtēs "Jelgava" spraigā cīņā nespēja izraut neizšķirtu, bet "Valmiera" pretuzbrukumā izniekoja iespēju palielināt pārsvaru. 

Jelgavnieki sezonu sāka ar divām uzvarām, pēc tam cieta trīs neveiksmes pēc kārtas, bet iepriekšējā kārtā ar 1:0 pieveica "Ventspili" un atkal tika pie trim punktiem. Vienīgos vārtus "aļņiem" guva Ņikita Ivanovs.

Turpretī valmierieši sezonas ievadā cieta trīs neveiksmes pēc kārtas, bet nākamajos piecos mačos ir trīs uzvaras un divi neizšķirti. Iepriekšējā kārtā ar 1:0 tika pārspēta "Liepāja", vienīgos vārtus gūstot Toluvalasem Arokodarem, kurš ar pieciem precīziem sitieniem ir vidzemnieku labākais bombardieris.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Jelgavai" bija jāiztiek bez pussarga Jevgeņija Kazačoka.

Pagājušajā sezonā no četrām savstarpējām spēlēm divas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet pārējas divās pārāki bija valmierieši (1:0 un 3:1).

Jau ziņots, ka pirms tam "Daugavpils" komanda savā laukumā ar 3:1 (1:1) pārspēja "Ventspili".

Svētdien turnīra līdere RFS viesos ar 1:0 pārspēja citu galvaspilsētas komandu "Metta". Kārtas pirmajā spēlē ar trim vārtiem izceļoties Kulē Mbombo, valsts čempione "Riga" izbraukumā ar 5:1 sagrāva turnīra debitanti "Tukums 2000"/TSS komandu.

Tikmēr svētdien vēju pilsētā paredzētā spēle "Liepāja" - Jūrmalas "Spartaks" ir pārcelta, jo kūrortpilsētas vienības administrācijā konstatēti trīs Covid-19 inficēšanās gadījumi. Lai gan visiem spēlētājiem analīžu rezultāti bija negatīvi, piesardzības nolūkā duelis pārcelts uz septembra vidu.

Virslīgas līderpozīcijās ar 21 punktu septiņās spēlēs ir RFS, bet otrā ar 18 punktiem ir "Riga". Trešo vietu ar 11 punktiem ieņem "Valmiera", tālāk ar desmit punktiem seko "Ventspils", deviņi punkti ir "Jelgavai" un "Daugavpilij", bet astoņi - Jūrmalas "Spartakam", kamēr pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepājas" un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS septiņos dueļos tikusi pie punkta.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi