Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmieras Glass/ViA pēdējās minūtēs izdodas uzvarēt Liepāju

Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA) futbolisti svētdien svinēja pēdējo minūšu uzvaru Optibet futbola virslīgas mačā, tādējādi saasinot cīņu par ceturto vietu un, iespējams, arī ceļazīmi uz Eirokausiem.

Valmierieši viesos ar rezultātu 3:2 (1:1) pārspēja Liepāju. Valmieras komandai divus vārtus guva Toluvalase Arokodare, bet uzvaru kompensācijas laika trešajā minūtē izrāva Žorže Teišeira. 

Mača 14.minūtē rezultātu atklāja mājinieku pussargs Amansiu Fortešs, kurš ar kreiso kāju no tālienes iegrieza bumbu vārtu tīklā. Piecas minūtes pirms puslaika beigām valmierieši panāca izlīdzinājumu, pēc Osofu Apijas centrējuma precīzi sitot Arokodarem.

Otrā puslaika ievadā, 53.minūtē, uz viesu vārtiem tika nozīmēts apšaubāms 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Jānis Ikaunieks. Pēc tam, kad liepājnieki atguva vadību, abas komandas spēlēja atklātu futbolu, saasinot spēli pie abiem vārtiem. 

Viesiem otros vārtus guva Arokodare, kurš astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām veiksmīgi nospēlēja soda laukumā un panāca 2:2. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē divi valmierieši izrāvās pret vienu Liepājas komandas aizsargu, taču Ēriks Punculs izdarīja neveiksmīgu piespēli. Tiesa, kompensācijas laikā Valmiera Glass/ViA vēlreiz izdevās apsteigt pretinieku aizsardzību, un pēc piespēles no kreisās malas Teišeira no vārtu priekšas raidīja bumbu mērķī - 3:2.

Gadījumā, ja sestdien Latvijas kausa izcīņā uzvarēs RFS, ceļazīmi uz Eiropas līgu ieņems komanda, kurai būs ceturtā vieta virslīgā. Aiz pirmā trijnieka ar 41 punktu ir Jūrmalas Spartaks un Valmiera Glass/ViA, bet seši punkti mazāk ir Liepājai, kas tikpat kā zaudējusi cerības uz Eirokausiem.

Visās trīs šīs sezonas savstarpējās spēlēs ir uzvarējuši mājinieki. Valmierā ar 1:0 un 2:1 pārāki bija vidzemnieki, bet Baltijas jūtas krastā ar 1:0 uzvaru svinēja Liepāja.

Ar 60 punktiem 28 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, bet par pieciem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 41 punkts 29 mačos ir Spartaks un Valmiera Glass/ViA vienībām, bet 35 punktus 29 cīņās iekrājusi Liepāja, kamēr 32 punkti ir Jelgavai. Tikmēr 27 punkti 29 spēlēs iekrāti Daugavpilij, bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir Metta.

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi