Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ventspils futbola komanda savās mājās uzvar Spartaku

Spēļu sarunāšanas skandālu skartajā SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta desmitās kārtas spēlē sestdien Ventspils komanda ar rezultātu 2:0 (2:0) savā laukumā pieveica Jūrmalas Spartaku.

Abi vārti tika gūti pirmajā puslaikā - 26.minūtē pēc Ritvara Rugina aktīvas cīņas soda laukumā izcēlās Ģirts Karlsons, bet 37.minūtē mājinieku pārsvaru pēc centrējuma ar galvu dubultoja Daniils Turkovs.

Kā zināms, Ventspils bija spēlējusi neizšķirti četrās virslīgas spēlēs pēc kārtas, bet tagad tā guvusi jau otro panākumu pēc kārtas, turklāt ar identiskiem rezultātiem 2:0.

Tāpat sestdien risināsies arī šīs kārtas centrālā spēle, kurā Liepāja stadionā Daugava uzņems pēdējo divu sezonu valsts kausa ieguvēju Jelgavu.

Mājinieki šosezon piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, kad ar 0:1 piekāpās esošajiem līderiem Rīgas Skonto. Savukārt Jelgava šogad piedzīvojusi divus zaudējumus, iepriekšējo reizi arī ar 0:1 piekāpjoties Skonto.

Kā ziņots, desmitās kārtas pirmajā mačā "Skonto" Rīgas komandu derbijā ar 4:0 (3:0) pārspēja sacensību pastarīti Metta/LU. Divus precīzus sitienus šajā cīņā izdarīja Vladislavs Gutkovskis, kurš ar šosezon pieciem gūtiem vārtiem kļuva par rezultatīvāko čempionāta spēlētāju.

Kā zināms, pēc divām aizdomīgām spēlēm trešdien no virslīgas tika izslēgta Gulbenes komanda, līdz ar to virslīgas sezona turpināsies vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar Gulbenes piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija iesākusi neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumus un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Virslīgas kopvērtējumā līdere ar 17 punktiem deviņās spēlēs ir Skonto, kurai pašlaik punktu zaudē astoņus mačus aizvadījušā Ventspils, bet trešā ar 15 punktiem astoņās spēlēs ir Liepāja. Vadošajam trijniekam ar attiecīgi desmit un deviņiem punktiem astoņās spēlēs seko Jelgava un Spartaks.

Daugavpils ar sešiem punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, bet tabulu ar četriem punktiem noslēdza Metta/LU.

Pēc "Gulbenes" izslēgšanas no virslīgas čempionāta organizācijas komiteja noteikusi, ka komanda, kas 2015.gada turnīrā ieņems septīto vietu, nezaudēs tiesības piedalīties 2016.gada virslīgas čempionātā. Septīto vietu ieguvusī vienība piedalīsies pārspēlēs ar komandu, kas 2015.gada komanda.lv Latvijas pirmās līgas čempionātā ieņems otro vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi