Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils futbolisti pārspēj Riga vienību un pārņem vadību virslīgā

Ventspils futbolisti svētdien SynotTip Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Riga vienību, pārņemot vadību kopvērtējuma vadībā.

Vienīgos vārtus šajā cīņā guva Nauris Bulvītis.

Šīs spēles rezultāts tika atklāts jau otrajā minūtē, kad precīzu centrējumu soda laukumā izmantoja ventspilnieku aizsargs Bulvītis. Kopumā gan svētdienas mačs nebija pārlieku aktīvs, vienībām vien retu reizi spējot nopietni apdraudēt vārtus.

Dueļa 64.minūtē mača galvenais tiesnesis Aleksandrs Anufrijevs sākotnēji piešķīra 11 metru soda sitienu uz Riga vārtiem, tomēr savu lēmumu ātri vien atsauca, jo pārkāpums bija nedaudz ārpus soda laukuma.

Lai arī Riga atradās iedzinējos, ventspilnieku vārtiem šīs komandas futbolisti uzbruka bezzobaini. Rezultāts dueļa turpinājumā tā arī vairs nemainījās.

Ventspilnieki līdz ar to turpina veiksmīgi sākto sezonu, jo pirmajos piecos mačos Kurzemes komanda ir izcīnījusi četras uzvaras, reizi spēlējot neizšķirti. Iepriekšējā virslīgas mačā Ventspils ar 2:1 viesos pieveica valsts čempioni Jūrmalas Spartaku. Tikmēr Riga sezonu sāka ar diviem zaudējumiem, bet iepriekšējos divos mačos bija guvusi uzvaras, pirms nedēļas ar 1:0 pārspējot Jelgavu.

Pērn virslīgā abas komandas savstarpējos mačus aizvadīja identiski, jo divas cīņas beidzās bez gūtiem vārtiem (0:0), bet pēc tam pa reizei ar 2:0 uzvarēja gan Ventspils, gan Riga, piedevām abi klubi to paveica viesos.

Ventspils starpsezonā piedzīvoja būtiskas pārmaiņas, turklāt ne tikai komandas sastāvā, bet arī treneru štābā un kluba vadībā, jo par vadītāju tika iecelts Krievijas uzņēmējs Adlans Šišhanovs, kurš pirms tam bija zināmā Moldovas futbola kluba Kišiņevas Dacia investors. Pēc aizvadītās sezonas, kad Kurzemes klubs pirmo reizi 20 gadu laikā palika ārpus virslīgas pirmā trijnieka, netika turpināta sadarbība ar angli Polu Ašvortu, viņa vietā ieceļot Dejanu Vukičeviču no Melnkalnes, kurš pirms tam strādāja tieši arī ar Dacia klubu.

Komanda starpsezonā šķīrās no vairākiem pieredzējušiem futbolistiem un nolīga leģionārus, no kuriem daļa iepriekš pārstāvējusi Dacia rindas, kā arī dažus vietējos talantus no Daugavpils.

Savukārt Riga atšķirībā no iepriekšējās sezonas neizcēlās ar daudziem skaļiem papildinājumiem, bet starp tiem jāatzīmē līgumu noslēgšana ar pieredzējušo vārtsargu Germanu Māliņu, kā arī Elvi Stugli un savulaik UEFA Eiropas līgas finālā iekļuvušo ukraiņu pussargu Valēriju Fedorčuku, kurš iepriekšējā kārtā arī guva savus pirmos vārtus virslīgā.

Jau vēstīts, ka virslīgas piektā kārta sākās sestdien, kad Spartaks ar 2:0 uzvarēja RFS, sagādājot rīdziniekiem pirmo zaudējumu sezonā, bet kopvērtējuma lejasgala komandu duelī Metta/Latvijas Universitāte (LU) spēlēja neizšķirti 2:2 ar virslīgas jaunpienācēju Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA), abām komandām tiekot pie pirmā punkta sezonā.

Virslīgas piektā kārta noslēgsies pirmdien, kad Liepāja/Mogo mājās spēlēs pret Jelgavu.

Kopvērtējuma vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs atrodas Ventspils, kamēr punkts mazāk ir RFS, bet trešā ar desmit punktiem četros mačos ir Liepāja/Mogo. Ceturtajā vietā esošajam Spartakam ir deviņi punkti piecos mačos, bet Riga komandai ir seši punkti. Vēl trīs punkti ir Jelgavai, bet Valmiera Glass/ViA un Metta/Latvijas Universitāte izcīnījušas pa punktam.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas Spartaks otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot Liepāja/Mogo vienību, kamēr trešā palika Riga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi