Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils pussargs Ulimbaševs: Rezultāts īsti neatspoguļo spēles gaitu

Ventspils komandas rezultāts ceturtdien notikušajā UEFA Eiropas līgas mačā īsti neatspoguļo spēles gaitu, uzskata kurzemnieku pussargs Daniils Ulimbaševs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vicečempione futbolā Ventspils ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē Daugavas stadionā ar 0:3 (0:1) piekāpās Portugālē piekto vietu izcīnījušajai Gimaraišas Vitoria komandai.

"Spēles uzdevums bija cīnīties un nedot pretiniekam ilgi domāt. Ielaidām vārtus pirmajā puslaikā, un skaidrs, ka vajadzēja mēģināt vairāk uzbrukt un iesist vārtus. Pārgājām uz spēli ar trim aizsargiem, un žēl, ka neiznāca iesist pašiem. Ielaidām vēl," par spēles uzdevumiem un to korekciju mača gaitā aģentūrai LETA stāstīja Ulimbaševs.

Ceturtdien Rīgā pamatīgi lija, turklāt ventspilnieki nespēlēja savās mājās, jo viņu stadions neatbilst kvalifikācijas trešās kārtas prasībām.

"Kurš zina, kā būtu noritējusi spēle, ja tā būtu notikusi Ventspilī. Tomēr laukums ir vienāds gan te, gan Ventspilī. Manuprāt, nebija nekādas atšķirības. Vienkārši jāiet laukumā un jāparāda sava labākā spēle. Man liekas, ka šodien tas neizdevās," skaidroja 27 gadus vecais ventspilnieks, kurš bija neapmierināts ar savu spēli, lai gan neilgi pirms nākšanas uz maiņu norībināja vārtu pārliktni.

"Man šķiet, ka rezultāts īsti neatspoguļo spēles gaitu. Protams, viņiem bija vēl vārtu gūšanas momenti, un viesi varēja iesist vēl. Tomēr mums taču arī bija divi – trīs simtprocentīgi vārtu gūšanas momenti. Vajadzēja vienkārši tos izmantot, un kurš zina, kā tad būtu mainījusies spēle?" atzīmēja Ulimbaševs.

Pirmie ielaistie vārti viņaprāt bija nesaprotami.

"Tiesnesis iedeva soda sitienu (Grigorijam Mčedlišvili par aktīvākā spēlētāja viesiem pirmajā puslaikā Rošinjas nogāšanu). Kāds soda sitiens tur bija? Viņi iecentrēja un iesita. Ja nebūtu tas gols, kas zina, kā spēle būtu ritējusi?" pauda Ulimbaševs.

Ventspilnieku futbolists arī atzina, ka pretinieki savās darbībās un lēmumos bija nesalīdzināmi ātrāki par Latvijas virslīgas spēlētājiem.

"Var redzēt, ka spēlē īsti futbolisti, bet nav arī nekas pārcilvēcīgs. Neko jaunu no viņiem šodien neiemācījos. Vienkārši viņi spēlē, kā vajag spēlēt. Nekļūdās vieglās situācijās. Tas arī atšķīra mūsu spēlētājus no viņējiem," secināja Ulimbaševs.

Atbildes spēle notiks nākamajā trešdienā Gimaraišā, uzvarētājiem divu spēļu summā sasniedzot kvalifikācijas "play-off" kārtu, kur pretī stāsies Rumānijas komanda FSCB, kas lielāku atpazīstamību guvusi ar savu iepriekšējo nosaukumu Bukarestes Steaua, vai Mlada Boleslav vienība no Čehijas.

"Tagad izanalizēsim šo maču, savas kļūdas. Protams, cerēt uz kaut ko mums šobrīd ir grūti. Vajag iziet laukumā un pret viņiem mierīgi nospēlēt. Un man liekas, ka mums viss sanāks," teica Ulimbaševs.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi