Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aizmirst par sadraudzību

Gandrīz vai radniecīgi klubi mērosies spēkiem viens pret otru UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā. Latvijas čempionvienība futbolā un šīs sezonas līdere Spartaks Jūrmala debitēs prestižākajā klubu turnīrā ar mačiem pret Kazahstānas Astana. Lai gan izloze lēma, ka pirmajai spēlei jānotiek Astanā, abu klubu vadības pārstāvji draudzīgi vienojās par pirmās spēles aizvadīšanu Jūrmalā. Ar pamatojumu, kas intrigas kārajiem ļāva izplatīt baumas – lai Jūrmalā ir spēle ar intrigu. Spēles tiešraide pulksten 19 trešdien kanālā Viasat Sport Baltic.

Tiem Latvijas futbola cienītājiem, kas Spartaks Jūrmala gaitām seko jau no kluba pirmās sezonas virslīgā 2012. gadā, kūrortpilsētas klubs galvenokārt saistās ar kolorītiem un talantīgiem jauniem leģionāriem. Par vienu no labākajiem ārzemju spēlētājiem Spartakā un Latvijas virslīgā pēdējos gados kopumā noteikti var uzskatīt ganieti Patriku Tvumasi, kurš Kazahstānas vadošajā klubā spēlē jau trešo sezonu. Kad Astana spēlēja Čempionu līgas grupu turnīrā pirms diviem gadiem, viņš izcēlās arī gūtiem vārtiem. Ne mazāk zināms Latvijas līdzjutējiem ir arī krievu aizsargs Jevgeņijs Postņikovs, kurš vēl pagājušās sezonas izskaņā tika izīrēts FK Ventspils. Turklāt īres nosacījumi bija ļoti īpatnēji – pret Spartaks Jūrmala, ar ko tobrīd Ventspils konkurēja par čempiona titulu, aizsargs spēlēt nedrīkstēja. Tādas, lūk, ciešas saiknes starp Jūrmalas un Astanas klubu. Šogad Latvijas klubā uz īres nosacījumiem ir Astana piederošs kazahu vārtsargs Ablaihans Duseins. Bet Čempionu līgā jūrmalnieku vārtus, jādomā, sargās šosezon teicami spēlējošais Jevgeņijs Nerugals.

Lai gan pirms šīs sezonas daudzi paredzēja Spartakam cīnīšanos par vietas saglabāšanu virslīgā, čempions šī gada spraigajā konkurencē izskatās vēl solīdāk nekā pērn un ir stabilā līderpozīcijā, pat neskatoties uz sastāva problēmām sezonas ievadā. Poļu treneris Mareks Zubs izveidojis saliedētu kolektīvu ar disciplinētu spēli aizsardzībā un radošu uzbrukumu. Jūnijā virslīgas spēļu pauzes laikā Spartaks pārbaudes mačā ar 2:1 uzveica Polijas kausa un superkausa ieguvēju Gdiņas Arka, kurā spēlē Pāvels Šteinbors, un ar 1:3 zaudēts spēcīgajam Kipras APOEL. Tātad – arī starptautiska līmeņa mačiem komanda ir gatava. Galu galā Jūrmalas klubā sapulcēti pieredzējuši futbolisti, tāpēc Jūrmalas kluba vadības paziņojumi par to, ka jāsāk ar spēli mājās, lai būtu intriga, šķiet mazliet nesaprotama. Jā, Astana ir vismaz desmitkārt lielāks budžets, bet tas saistīts ar "uzcenojumu" futbolistu algām par spēlēšanu tālu no Eiropas. Spēlētāju kvalitātes ziņā Astana nav divas galvas tiesas pārāks. Pagājušajā sezonā Astana Čempionu līgas otrajā kārtā ne bez pūlēm divu spēļu summā ar 2-1 pārspēja Viļņas Žalgiri, kam sekoja 2-3 zaudējums pret Glāzgovas Celtic un 4-2 uzvara divu spēļu summā Eiropas līgas kvalifikācijas izšķirošajā kārtā pār Borisovas BATE.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi