Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aizsargs Dubra par laukumu Gibraltārā: Ļoti slikts mākslīgais segums

Latvijas futbola valstsvienība pēc graujošās uzvaras pār Gibraltāra izlasi sev par parādīto sniegumu var piešķirt septiņas līdz astoņas balles, uzskata latviešu aizsargs Kaspars Dubra.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijas izlase pārbaudes cīņā viesos Gibraltāru sagrāva ar 5:0 (0:0), visus vārtus gūstot otrajā puslaikā, pilnībā dominējot laukumā. Latvijas izlase pie panākuma tika pēc 18 mēnešu pārtraukuma, atkārtojot savu visu laiku pārliecinošāko panākumu, jo 1935.gadā Lietuvu pārspēja ar 6:1, bet 2012.gadā dienvidu kaimiņus uzvarēja arī ar 5:0.

"Negribu visu vainu novelt uz laukumu, bet domāju, ka par 50-60% vaina bija tam - ļoti slikts mākslīgais segums. Domāju, ka viens no pirmajiem mākslīgajiem laukumiem. Neraugoties uz to, mums bija daudz momentu, lai visu sāktu jau pirmajā puslaikā - nedaudz par daudz ļāvām arī pretiniekiem izveidot uzbrukums, tomēr septiņas līdz astoņas balles par spēli sev varam piešķirt," pēc mača žurnālistiem sacīja Dubra.

Lai gan pēc pirmā puslaika rezultāts joprojām bija 0:0, tomēr jau otrā puslaika sākumā Latvija pēc Jāņa Ikaunieka sitiena izvirzījās vadībā, bet nedaudz vēlāk ar vārtu guvumu izcēlās arī Dubra.

"Daudz ko izšķīra pirmie gūtie vārti. Mazās komandas cenšas nospēlēt uz neizšķirtu, bet pēc vārtu ielaišanas sabrūk. Labi, ka pirmos trīs vārtus ātri iesitām un spēli pabeidzām uz labas nots," uzsvēra aizsargs.

Salīdzinot ar iepriekšējo pārbaudes spēli ar Slovākiju, kurā Latvija viesos nospēlēja neizšķirti 0:0, šajā mačā aizsargiem bijis krietni mazāk darba. "Pret šādām komandām jāgaida pretuzbrukumi, un visas 90 minūtes jākoncentrējas par visiem 100%", piebilda Dubra.

Dubra ikdienā pārstāv divpadsimkārtējo Baltkrievijas čempioni Barisavas BATE, kuras sastāvā šosezon aizsargs piedalījās arī UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā.

"Protams, ka gribam atkārtot visu, ko izdarījām pagājušajā sezonā, bet tas ir smags darbs. Šonedēļ gaidāma pirmā spēle Baltkrievijas čempionātā un gatavojamies tai. Tādā klubā kā BATE stabila vieta pamatsastāvā nevar būt - par to jācīnās katrā treniņā. Galvenais, lai ir veselība. Atmiņas par UEFA Čempionu līgu ir ļoti labas. Nospēlējām fantastiskas spēles pret "AS Roma", neizšķirti ar Leverkūzenes "Bayer". Katra spēlētāja sapnis ir UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs," atzīmēja Dubra.

Tāpat kā Dubra, arī aizsargs Vladislavs Gabovs secina, ka aizvadītajā spēlē daudz ko izšķīra tieši pirmie gūtie vārti.

"Mums bija labas iespējas jau pirmajā puslaikā, arī man pašam, taču nebija kāds, kas pieliek punktu, bet otrajā to kompensējām. Pirmais bīstamais moments, un uzreiz bija vārti, tas iedeva iedvesmu visai komandai. Pēc tam iesitām vēl un vēl, turpretī viņi nosēdās, bet mēs dominējām. Veidojām labus momentus un kombinācijas, bet šādi momenti jāatstāj arī nākamajām spēlēm un jādarbojas uzbrukumā labāk nekā parasti," komentēja Gabovs.

Jūnija sākumā Baltijas kausa izcīņā Latvija tiksies ar Lietuvu un Igauniju, savukārt rudenī Mariana Pahara trenētā valstsvienība sāks 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Latvijas izlase kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā grupā palika pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos četras reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot sešus zaudējumus. Valstsvienība spēlēja vienā grupā ar Čehiju, Islandi, Turciju, Nīderlandi un Kazahstānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi