Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Angļu prese: balsojums par 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru bijis iepriekš sarunāts

Angļu prese uzskata, ka ceturtdien notikušais balsojums par 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra norisi bijis jau iepriekš sarunāts, un to, ka tiesības rīkot pasākumu iegūs Krievija, daudzi zinājuši jau pirms rezultātu paziņošanas.

Britu salās populārais tabloīds "The Sun" piektdien raksta, ka Krievijas pārstāvji jau pirms balsošanas zinājuši rezultātus, jo viņu piedāvājuma komitejas vadītājs Aleksejs Sorokins Anglijas pārstāvjiem trešdien sacījis, ka Krievijai ir nodrošināts nepieciešamais balsu skaits.

Bijušais Anglijas izlases galvenais treneris Terijs Veneibls, kuram "The Sun" ir sava sleja, uzskata, ka balsošana bijusi absolūta un galīga krāpšanās. "Varbūt mums nevajadzētu brīnīties, ka Krievija ieguva tiesības rīkot 2018.gada Pasaules kausu. Galu galā FIFA (Starptautiskā Futbola federācija) un KGB (kādreizējā Valsts drošības komiteja) ir pēdējās divas slepenās organizācijas uz pasaules," raksta Veneibls.

Bijušais treneris norāda, ka FIFA vadība, izvēloties Krieviju, nav rīkojusies loģiski. "Tas ir milzīgs kauns. Kauns Anglijai, kauns futbolam un kauns FIFA," uzskata Veneibls.

Līdzīgās domās ir cita tabloīda "Daily Mirror" žurnālisti. "Krievija - mafijas valsts, kas līdz serdei sapuvusi ar korupciju, Katara - viduslaiku karaliste, bez cilvēku runas brīvības. Abas peldas naftas naudā," vēsta laikraksta piektdienas numura pirmā lappuse. "Kā gan viņiem izdevās pārliecināt viltīgos FIFA resnos runčus, lai tie iedotu Pasaules kausu? Pārdeva!" raksta "Daily Mirror".

Mazāk skarbi bija konservatīvās "The Times" vērtējumi, taču arī šis laikraksts ir pārliecināts, ka balsojums bijis negodīgs. "Pasaules kausa balsošanas sistēma ir drausmīgi korumpēta. Tā[balsošana] ir maza, kas ļauj ar to manipulēt, un ir pārāk slepena, lai to pārbaudītu." "The Times", kas pieder Ruperta Mērdoka mediju grupai, arī kritizēja Anglijas piedāvājumu. "Anglija pieļāva kļūdu. Anglijai ir labākie stadioni, labākā infrastruktūra un kaislīga futbola kultūra. Un vienalga nav Pasaules kausa," raksta "The Times".

Anglija, virzot savu kandidatūru 2018.gada PK rīkošanai, iztērēja 15 miljonus sterliņu mārciņu (12,5 miljonus latu).

Jau ziņots, ka balsošanā Anglija izstājās jau pēc pirmās kārtas, kurā saņēma tikai divas balsis no 22 balsojušajiem FIFA izpildkomitejas locekļiem.

Anglijas prese bija tā, kas jau labu laiku pirms balsošanas vēstīja par korupciju FIFA iekšienē, panākot, ka divi FIFA izpildkomitejas locekļi uz laiku tiek atstādināti no pienākumu veikšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi