Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arī Senegālas un Ēģiptes futbolisti iekļūst Āfrikas Nāciju kausa izcīņas pusfinālā

Senegālas un Ēģiptes futbola izlases svētdien izcīnīja vietu Kamerūnā notiekošā Āfrikas Nāciju kausa pusfinālā.

Galvaspilsētā Jaundē notikušajā ceturtdaļfināla mačā Senegāla ar 3:1 (1:0) pārspēja Ekvatoriālo Gvineju.

Senegālieši vadībā izvirzījās mača 28.minūtē, kad pēc Sadio Manē izcilas piespēles bumbu vārtos raidīja Famarā Dedjū. Spēles 57.minūtē pretinieki izlīdzināja rezultātu, teicamu saspēli ar precīzu sitienu vārtos noslēdzot Jannikam Builam.

Turpinājumā, 68.minūtē, pēc stūra sitiena Ekvatoriālās Gvinejas futbolisti savā soda laukumā nospēlēja ļoti neveikli un nesadalīja bumbu, kas nonāca pie Šeihu Kujatē, kurš savu iespēju izmantoja. Pēc 11 minūtēm Salius Siss saņēma tālu piespēli kreisajā malā, ielauzās soda laukumā un uz 11 metru sitiena punktu piespēlēja Izmailam Sarram - 3:1.

Pusfinālos tiksies Senegāla ar Burkinafaso un Ēģipte ar Kamerūnu.

 

Ceturtdaļfināla mačā Ēģipte pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Maroku, bet papildlaikā uzvaras vārtus guva Trezegē, kurš savai komandai nodrošināja uzvaru ar 2:1.

Spēles ceturtajā minūtē soda laukumā tika nogāzts marokānis Ahrafs Hakimi un pēc VAR izmantošanas uz ēģiptiešu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Sofiāns Bufals.

Otrā puslaika sākumā, 53.minūtē, pēc stūra sitiena Marokas vārtsargs Bono atsita sev priekšā bumbu, kur to netraucēts uztvēra Ēģiptes futbola zvaigzne Mohameds Salāhs - 1:1. Marokāņi varēja atgriezties vadībā, taču no zaudētiem vārtiem glāba vārtu konstrukcija.

Papildlaikā, spēles 100.minūtē, ātrā uzbrukumā Salāhs pa labo malu ielauzās soda laukumā un piespēlēja bumbu uz tālu vārtu stabu, kur to uztvēra Mahmuds Hasans jeb Trezegē, kurš bija nekļūdīgs - 2:1.

Savainojuma dēļ spēli nepabeidza Ēģiptes izlases vārtsargs Gabaski, kurš pats iepriekšējā mačā iesaistījās spēlē uz maiņu.

Finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Āfrikas Futbola konfederācija (CAF) ir lēmusi, ka Covid-19 izplatības dēļ tiek ierobežots līdzjutēju skaits stadionos. Mājinieces Kamerūnas mačus drīkst apmeklēt līdz 80 procentiem skatītāju no stadiona ietilpības, kamēr pārējos mačus - ne vairāk kā 60 procenti no stadiona ietilpības.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa (Āfrikas čempionāts) no 9.janvāra līdz 6.februārim notiek Kamerūnā. Meistarsacīkstēm bija jānotiek pagājušā gada vasarā, bet tās tika pārceltas uz šo ziemu un saglabājušas savu nosaukumu "2021 Africa Cup of Nations".

2019.gada Ēģiptē notikušajā finālturnīrā uzvarēja Alžīrija, kas titula mačā ar 1:0 pārspēja Senegālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi