Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Astoņas spēcīgākās futbola valstsvienības Brazīlijā turpina cīņu par Pasaules kausu

Ceturtdaļfināla pāri Pasaules kausa finālturnīrā futbolā izveidojušies gandrīz kā norunāti: dienvidamerikāņi Brazīlija un Kolumbija spēlēs savā starpā, Eiropas izlašu duelī cīnīsies Francija un Vācija, pārsteigušo pretuzbrukumu komandu pāri veido Nīderlande un Kostarika, bet vieglās grupas pārvarējušās izlases Argentīna un Beļģija tiksies aci pret aci, liekot no jauna aktualizēties jautājumam par Lionela Mesi salīdzināšanu ar Maradonu, kuram karjerā bijušas vairākas spilgtas epizodes tieši pret Beļģiju.

Taču tas viss, saprotams, paliek tikai fonā. Priekšplānā tik un tā ir sportiskie mērķi - uz kārts ir ceļazīme uz pusfinālu un tālāka cīņa par Pasaules kausu, piektdien raksta laikraksts Diena.

"[Francijas izlases galvenais treneris Didjē] Dešāns pārvērta Franciju kopš 2010. gada, un mēs gatavojamies vēl vienai futbola klasikai," par savu ceturtdaļfināla pretinieci teica Vācijas treneris Joahims Lēvs, kurš pēc astotdaļfināla dzimtenē saņēma pamatīgu kritikas devu. Bijušais izlases līderis Mihaels Ballaks nosauca maču pret Alžīriju par Vācijas sliktāko vairāku gadu garumā, bet leģendārais vārtsargs Olivers Kāns kritizēja sastāva izvēli, kas "acīmredzami nestrādā". Galvenokārt pārmesta Filipa Lāma likšana vidējā līnijā un spēlēšana ar četriem centra aizsargiem.

Brazīlijas pussargs Ramirešs pirms spēles ar Kolumbiju atklāja, ka, spēlējot pret sava kontinenta pārstāvjiem, rodas iespaids, ka pretinieks tevi grib uzvarēt vēl spēcīgāk nekā cits, kas sola daudz asas cīņas un nepiekāpības izklupienos. Savukārt Barcelona aizsargs Dani Alvešs norādīja, ka spēles starp viena kontinenta pārstāvjiem ir specifiskas gan emocionāli, jo komandas ir jau seni konkurenti, gan tehniski, jo spēlē līdzīgā stilā. "Savā ziņā šī spēle ir ar Copa America piegaršu. Tikai tā ir vēl svarīgāka un spiediens - vēl lielāks," paskaidroja Alvešs.

Plašāk lasiet Iļja Poļakova rakstā Jācenšas turpināt lidojums piektdienas, 4.jūlija, laikraksta Diena 14.-15.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi