Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Atbrauks spēlētāji ar solīdu starptautisko pieredzi

Arī izlašu līmenī rūdīti futbolisti — tā var sacīt par Šveices čempionu Zurich sastāvu, kas trešdien Skonto stadionā stāsies pretī Latvijas čempionam FK Ventspils UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas ceturtās kārtas pirmajā spēlē. Sākums pulksten 21.45. Bagātākā pieredze starptautiskajā arēnā ir 33 gadus vecajam somu aizsargam Hannu Tihinenam — 73 spēles un 4 gūti vārti.

Vietu aizsardzības līnijā izkarojis arī viņa tautietis Veli Lampi (14 spēļu). 1896.gadā dibinātā Zurich kluba sastāvā viskuplāk pārstāvēta Šveices valstsvienība. Tiesa, regulāri pie vārda tiek vienīgi pussargs Johans Vonlantens (37; 7 vārti). Viņš 12.augustā piedalījās arī pārbaudes spēlē pret Itāliju (0:0). Pie vārda savulaik ticis arī pussargi Havjers Margairass (16; 1) un Almens Abdi (6; 0), kā arī aizsargs Alēns Rošā (1; 0). Šopavasar kandidātu pulkā figurēja arī 25 gadus vecais Jonnī Leoni, kurš ir komandas pamatvārtsargs. Šveices U-21 izlasē praksi krāj aizsargs Heincs Barmetlers (9; 0). Solīda starptautiskā pieredze ir arī Lihtenšteinas valstsvienības pussargam Martinam Bihelam (27; 0). Tās sastāvā allaž ir darīšana ar spēcīgākām komandām, kas noteikti nāk par labu profesionālā izaugsmē. Piemēram, šogad Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā spēlēts ar Vācijas un Krievijas komandām. Vēl Tunisijas izlasē pie teikšanas ticis Jasins Šikoi (8; 3), Nigērijā — Onekaši Okonkvo (7; 0), Zviedrijā — Dušans Duričs (6; 0), Gvadelupā — Aleksandrs Alfonss (3; 1). Tas viss vedina domāt, ka FK Ventspils būs darīšana ar nopietniem pretiniekiem. Taču ne neuzvaramiem. Pirms došanās uz Rīgu Zurich komandas galvenais treneris 58 gadus vecais šveicietis Bernārs Šalandess izteicies diezgan pašpārliecināti: "Par Ventspils komandu mums viss ir zināms. Lai gan uzvarā 4:0 pret vienu no vājākajām virslīgas komandām Jūrmala starta sastāvā nebija daudzu pamatspēlētāju, mājasdarbs ir paveikts — zinām, kuri spēlēs trešdien." Mūslaikos, kad pieejams katras spēles protokols un nereti arī video, bijušajam Šveices U-21 izlases trenerim Šalandesam derētu neaizmirst, ka arī FK Ventspils rūpīgi gatavojas. Diezin vai Latvijas klubam potenciālais Zurich sastāvs ir melna bilde, ņemot vērā, ka FK Ventspils galvenais treneris Nuncio Cavatjēri šveiciešus ir redzējis klātienē. Cits un ne mazāk svarīgs jautājums, cik prasmīgi informācija tiek likta lietā. Zurich trumpis ir pieredze, jo Eiropas klubu turnīros regulāri izdodas tikt tālāk, nekā to spēj Latvijas komandas. Piemēram, iepriekšējo piecu sezonu laikā Čempionu līgā un UEFA kausā bijusi darīšana ar Dānijas Brondby, Turcijas Besiktas, Francijas Toulouse, Vācijas Bayer un Hamburg, Itālijas AC Milan.

Tas, kas šveiciešiem ir teju ikdiena, mums ir deserts. Tāpēc arī favorīts visiem ir zināms. Tomēr arī iepriekšējā kārtā FK Ventspils tāds nebija, bet, redz, kur ir nonācis — soli no grupu turnīra. Tam kvalificēsies uzvarētājs divu spēļu summā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi