Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Austrālijas kapteinis Džedinaks un pieredzējušais krievu vārtsargs Akinfejevs noslēdz karjeras izlasēs

Austrālijas futbola valstsvienības kapteinis Mails Džedinaks un pieredzējušais krievu vārtsargs Igors Akinfejevs paziņojuši par karjeras beigām valstsvienībās.

Patlaban 34 gadus vecais aizsargs Džedinaks, kurš pārstāv Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb Championship komandu Birmingemas Aston Villa, par karjeras beigām pavēstījis sociālajā tīklā Instagram.

"Pēc ilgām pārdomām un sarunām ar man tuvajiem cilvēkiem, esmu sapratis, ka šis ir īstais laiks, lai beigtu karjeru izlasē un fokusēties klubu karjerai," rakstīja Džedinaks. "Jau kopš bērnu dienām mans sapnis bija uzvilkt Austrālijas izlases kreklu, lai pārstāvētu savu valsti."

Džedinaks Austrālijas izlasē kopš 2008.gada aizvadīja 79 spēles, gūstot 20 vārtus. Divus no tiem viņš guva šī gada Pasaules kausa izcīņā, bet šī paša turnīra kvalifikācijā "play-off" spēlē pret Hondurasu viņš pamanījās iesist trīs vārtus vienā mačā.

Futbolists ir izpelnījies Austrālijas Futbola federācijas atzinību kā paraugs jaunajiem futbolistiem.

Klubu karjerā Džedinaks ir spēlējis, Austrālijas, Horvātijas, Turcijas un Anglijas klubos. Kopš 2011.gada viņš spēlēja Londonas Crystal Palace, bet 2016.gadā pārcēlās uz Aston Villa, kur spēlē arī šobrīd.

Austrālijas izlasē par karjeras beigām šogad paziņoja arī cits veterāns Tims Keihils. 38 gadus vecais futbolists gan vēl gatavojas aizvadīt pēdējo maču valstsvienības sastāvā.

Tāpat arī 32 gadus vecais Akinfejevs, kurš izlasē 15 gadu laikā nospēlējis 111 spēles, paziņojis par karjeras beigām valstsvienībā.

Arī viņš vēlas koncentrēties klubu karjerai un dot iespēju jaunajiem vārtsargiem. "Man bija liels gods būt Krievijas izlases kapteinim Pasaules kausa izcīņā. Nekad nebiju iztēlojies, ka tas varētu notikt, taču sapņi piepildījās un, iespējams, tas bija mans karjeras augstākais punkts."

Akinfejevs uzsvēra, ka ir jānotic jaunajiem krievu futbolistiem, ka viņi izlasē spēs aizstāt pieredzējušos spēlētājus.

Krievija Pasaules kausā aizsniedzās līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās nākamajai finālistei Horvātijai. Akinfejevs turnīrā spēlēja no pirmās līdz pēdējai minūtei.

Krievijas izlasē viņš debitēja 2004.gadā, kā arī bija valstsvienības dalībnieks 2008.gada Eiropas čempionātā Austrijā un Šveicē. Tāpat Akinfejevs spēlēja 2014.gada Pasaules kausa izcīņā.

Tāpat viņš ir viens no retajiem profesionālajiem futbolistiem, kurš visu karjeru pavadījis vienā komandā. Kopš 2003.gada viņš spēlējis tikai Maskavas CSKA klubā, aizvadot tajā 569 mačus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi