Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baku klubs neiebildīs, ja Starkovs turpinās darbu ar Latvijas futbola izlasi

Azerbaidžānas klubs Baki neiebildīs, ja Aleksandrs Starkovs turpinās darbu ar Latvijas futbola izlasi arī turpmāk, pavēstījis kluba ģenerālmenedžeris Zeinals Mamedovs.

''Galīgo lēmumu pieņems kluba prezidents Hafizs Mamedovs. Viņam jālemj, vai klubu apmierina galvenā trenera amatu apvienošana,'' ģenerālmenedžeris teicis intervijā azerisport.com. Viņš arī nedomā, ka klubs iebildīs, ja Starkovs paliks galvenā trenera darbā Latvijas izlasē.

Baki ģenerālmenedžeris Zeinals Mamedovs vēl septembra sākumā paziņoja, ka Starkovs piekritis neturpināt darbu Latvijas valstsvienībā pēc tam, kad novembrī izlase finišēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Mamedovs tad pavēstīja, ka, pēc abpusējas vienošanās, Starkovs nedrīkst pagarināt līgumu ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), lai nākotnē koncentrētos tikai darbam Baku klubā.

LFF prezidents Guntis Indriksons šonedēļ aģentūrai BNS norādīja, ka izlases izaugsme uz vairākiem gadiem varētu apstāties, ja Starkovs nevarētu turpināt darbu ar to.

Starkovam līgums par galvenā trenera darbu Latvijas izlasē beidzās līdz ar 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pēdējo spēli 11.oktobrī Horvātijā. Starkovs novembrī Bratislavā bija klāt nākamā cikla – 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas grupas – kalendāra izstrādāšanā.

''Es ļoti ceru, ka izdosies saglabāt līdzšinējo galveno treneri,'' aģentūrai BNS sacīja Indriksons. ''Ja mēs būsim spiesti meklēt jaunu treneri, tas var radīt diezgan lielas problēmas.''

2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā Latvijai jāspēlē vienā grupā ar Grieķiju, Slovākiju, Bosniju un Hercegovinu, Lietuvu un Lihtenšteinu. Speciālisti uzskata, ka grupā nav spilgti izteiktu favorītu un arī Latvijai ir izredzes cīnīties par vietu finālturnīrā, kas risināsies Brazīlijā. Tajā uzreiz iekļūs deviņu Eiropas zonas grupu uzvarētāji, bet astoņi labākie otro vietu ieguvēji noskaidros vēl četras ceļazīmes.

Izlasē jau iepriekšējā ciklā ir sākusies paaudžu maiņa, kad to viens pēc otra pamet tie, kas izcīnīja tiesības un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā arī Starkova vadībā.

''Mēs varam uz vairākiem gadiem apstāties izaugsmē,'' variantu, ja Starkovs vairs nevarētu turpināt darbu ar valstsvienību, vērtēja Indriksons.

Azerbaidžānas čempionātā pēc 15 spēlēm Baki ieņem ceturto vietu, sešus punktus atpaliekot no līderiem Baku Ņeftči.

LFF ir ziņojusi, ka par valstsvienības treneri tiks lemts gada beigās. Līdz Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajai spēlei 7. septembrī Rīgā pret Grieķiju nav arī zināmi pretinieki un norises laiki iespējamajām pārbaudes spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi