Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

BATE bez Dubras bezspēcīgi piekāpjas Barcelona futbolistiem

Latvijas futbola valstsvienības aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas čempione Barisavas BATE UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra trešās kārtas spēlē otrdien savā laukumā ar 0:2 (0:0) piekāpās Spānijas grandam Barcelona, kas ir pagājušās sezonas turnīra uzvarētāja.

Kaut Barcelona mačā guva tikai divus vārtus, abas reizes atzīmējoties pēc Ivana Rakitiča sitieniem, kuram rezultatīvas piespēles veica Neimars, kopējā raidījumu pa vārtiem attiecība bija 21:4.

Kā zināms, Latvijas pārstāvis Dubra guvis savainojumu, tāpēc šajā mačā laukumā nevarēja doties. Savukārt pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētājai Barcelona joprojām nevar palīdzēt tās lielākā zvaigzne Lionels Mesi no Argentīnas.

Otrajā E apakšgrupas mačā otrdien Vācijas klubs Leverkūzenes Bayer savā laukumā dramatiski cīnījās 4:4 (2:2) ar AS Roma futbolistiem no Itālijas.

Pirmajās 20 minūtēs pēc diviem meksikāņa Havjera Ernandesa jeb Čičarito raidījumiem Bayer izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr nākamos četrus vārtus guva AS Roma - vēl pirmajā puslaikā divreiz precīzs bija Daniēle de Rosi, bet otrajā puslaikā viņam ar precīziem raidījumiem piebiedrojās Miralems Pjaničs un Jago Falke.

Tomēr pēdējās desmit minūtēs Bayer tomēr izdevās izraut neizšķirtu - vispirms ar sitienu vārtu augšējā stūrī atzīmējās Kevins Kamps, bet neizšķirtu panāca Admirs Mehmedi.

Līdz ar to UEFA Čempionu līgas E apakšgrupas kopvērtējumā līdere pēc trim kārtām ar septiņiem punktiem ir Barcelona, pie četriem punktiem tikusi Bayer, bet BATE un AS Roma kontā ir attiecīgi trīs un divi punkti.

Tikmēr zaudējumu otrdien piedzīvoja Vācijas bundeslīgas futbola čempionvienība Minhenes Bayern, kas ar 0:2 (0:0) izbraukumā atzina Anglijas premjerlīgas komandas Londonas Arsenal pārākumu.

Kaut Bayern komanda pozicionāli dominēja mačā, vārtus nespēja gūt ne tās uzbrukuma zvaigzne Roberts Levandovskis, ne citi spēlētāji. Savukārt 13 minūtes pirms pamatlaika beigām Minhenes vienības vārtsargs Manuels Noiers pieļāva sev neraksturīgu kļūdu, nespējot neitralizēt samērā vieglu soda sitienu un bumbu vārtos ieraidīja francūzis Olivjē Žirū.

Kaut Bayern centās izvairīties no zaudējuma, pamatlaika pēdējā minūtē Arsenal rindās pretuzbrukumā atzīmējās Mesuts Ezils, duelim noslēdzoties ar 2:0.

Šīs abas komandas sacenšas F apakšgrupā, kuras vēl vienā mačā Grieķijas vienība Pireju Olympiakos izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Horvātijas čempioni Zagrebas Dinamo. Vārtus 79.minūtē iesita nigērietis Brauns Ideje.

Līdz ar to pēc trim kārtām šīs apakšgrupas kopvērtējumā pa sešiem punktiem ir Bayern un Olympiakos kontā, kamēr pa trim punktiem guvušas Dinamo un Arsenal vienības.

G apakšgrupā otrdien kārtējo reizi punktus zaudēja Anglijas čempione Londonas Chelsea, izbraukumā nospēlējot 0:0 (0:0) ar Ukrainas vienību Kijevas Dinamo.

Savukārt par šīs grupas līderi kļuvusi Portugāles vienība Porto, kas savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Telavivas Maccabi no Izraēlas, precīzi sitot kamerūnietim Vinsentam Abubakaram un francūzim Jasinam Brahimi.

Kopvērtējumā tagad Porto kontā ir septiņi punkti, otrā ar pieciem punktiem seko Dinamo, pie četriem punktiem tikusi Chelsea, bet Maccabi zaudējusi visās trijās cīņās.

Savukārt jau trešo uzvaru trijos mačos pamanījās gūt Krievijas čempione Sanktpēterburgas Zeņit, kas ar 3:1 (1:0) savā laukumā pieveica Francijas komandu Lionas Olympique.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Artjoms Dzjuba, kā arī brazīlietis Halks un venecuēlietis Danijs, bet Lionas rindās vienīgo reizi izcēlās Aleksandrs Lakazets.

Savukārt Spānijas komanda Valencia ar 2:1 (1:1) savā laukumā pārspēja Beļģijas vienību Gent, turklāt oficiālajā protokolā visi trīs vārtu guvumi fiksēti viesu futbolistiem. Vispirms pēc centrējuma bumbu aizskāra un savos vārtos ieraidīja Lase Nilsens, puslaika beigās izlīdzinājumu panāca francūzis Tomā Fokē, bet uzvaras vārtus Valencia 72.minūtē iesita, kad bumba vārtos ielidoja no Gent spēlētāja Stefana Mitroviča.

Šajā grupā droša līdere ar deviņiem punktiem un vienu kāju ceturtdaļfinālā ir Zeņit komanda, pie sešiem punktiem tikusi Valencia, bet Gent un Olympiique rēķinā ir pa vienam punktam.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi