Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Beigusies Starkova trešā ēra futbola izlases vadībā

Pieredzējušais pašmāju speciālists Aleksandrs Starkovs otrdien tika atbrīvots no Latvijas futbola izlases galvenā trenera amata, kuru viņš ieņēma jau trešo reizi.

Starkovs no posteņa tika atbrīvots otrdien notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes ārkārtas sēdē. Iepriekš Starkovs valstvienību vadīja no 2001. līdz 2004. gadam, un no 2007. līdz 2013. gadam. Trešo reizi viņš amatā tika apstiprināts 2017. gada 19. aprīlī.

Par trenera atstādināšanu balsoja seši LFF valdes locekļi, bet trīs bija pret Starkova atbrīvošanai. Par tālākajiem soļiem LFF valde lems nākamajā tikšanās reizē, kas notiks jau šo piektdien.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlase 25.martā viesos pārbaudes spēlē ar 0:1 piekāpās Gibraltāra valstsvienībai, ciezdama vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem vēsturē. FIFA rangā Latvija atrodama 131.vietā, kamēr Gibraltārs ieņem 206.pozīciju.

Pēc tā Starkovs atzina, ka viņam kauns par zaudējumu, taču par atkāpšanos, ko pieprasīja daļa no futbola sabiedrības, nepieminēja.

Kā vēstīts, pašreizējais LFF prezidents Guntis Indriksons, kurš aprīļa beigās noliks savas pilnvaras, pēc mača ar Gibraltāru LTV raidījumam Sporta studija atklāja, ka jau divas reizes ir aicinājis atkāpties arī citus LFF vadošos darbiniekus, tostarp izlases galveno treneri Starkovu.

Pie Latvijas izlases stūres Starkovs trešo reizi karjerā stājās pērn aprīļa vidū, nomainot atlūgumu iesniegušo Marianu Paharu. Gada laikā viņa vadībā Latvijas izlase 11 spēlēs izcīnīja tikai vienu uzvaru, divus mačus nospēlējot neizšķirti, bet astoņās spēlēs zaudējot.

Pirmo reizi par Latvijas valstsvienības galveno treneri Starkovs kļuva 2001.gada vasarā, komandu vadot līdz 2004.gada beigām. Šajā posmā tika sasniegts līdz šim lielākais panākums Latvijas futbola izlases vēsturē, jo komanda kvalificējās un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī, bet pēc sešiem gadiem viņu nomainīja Pahars.

Pēc tam 2016.gada februārī Starkovs kļuva par vienu no Pahara asistentiem, bet pirms tam viņš bija LFF nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs.

Pahars amatā atradās kopš 2013.gada vasaras, tomēr pērn marta beigās dienu pēc kapitulācijas pārbaudes spēlē Gruzijai ar 0:5 viņš atkāpās no amata.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

Top komentāri

np
n
no tŗas sirds - urā !
Krilovs. "Kvartets".
K
Reiz lācis, āzis, ēzelis Un blēņudaris pērtiķis Uz kvartetu bij kopā sadevušies, Kaut kur bij notis ieguvusies Un basu, altu, divas vijoles: Grib slavu gūt no mākslas pasaules. Tie, nosēdušies maurā zaļā, Ar visu spēku rāva vaļā, Bet mūzika pavisam nesaskan. »Pag, stājieties un klausait man!« Sauc pērtiķis: »Mums tādēļ mūzika iet greizi, Ka sēžam nepareizi. Nāc, lācīt, šurp! pret altu sēdies te, Es, pirmā vijole, pret otro še! Tad mūzika mums ies tik jauki, Ka priekā dejos mežs un lauki.« Tie pārsēžas un atkal sāk, Bet kvartets tomēr neiet sekmigāk. »Pag, pag!« sauc ēzelis, »es zinu, kāda vaina: Mums rindā nosēsties, Tad droši labāk ies.« Tie klausa ēzelim un atkal vietas maina, Bet tomēr saskaņas Nav it nemaz. Nu tie vēl vairāk ņēmās plēsties, Kā kuļ-am sēsties. Te lakstīgalai gadās gapām skriet, Un visi viņu lūdz par vari, Lai padomu tiem dod. »To patikšanu, lūdzamā, mums dari Un palīdz kvartetu mums sakārtot. Mums instrumenti ir un notis arī, Tik pasaki, ka sēsties mums.« Tiem lakst
fizkultūrietis
f
75 štukas pacēla, tagad var atpūsties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi