Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Belokoņs lūdz Anglijas futbola līgai atcelt viņam piespriesto diskvalifikāciju

Kādreizējais Anglijas futbola komandas Blackpool prezidents un līdzīpašnieks Valērijs Belokoņs uzsācis sarunas ar Anglijas Futbola līgu (EFL), lai tiktu izskatīts lēmums par viņa diskvalifikācijas atcelšanu, ziņo britu medijs BBC.

Pagājušā gada septembrī EFL, kas pārrauga Anglijas pēc spēka otrās, trešās un ceturtās divīzijas klubus, liegusi ieņemt augstus amatus "Blackpool" prezidentam un bijušajam direktoram Belokoņam, ziņojot, ka Latvijas baņķieris neesot izturējis īpašnieku un direktoru testu. Tests paredzēts, lai pasargātu līgas un to sacensību tēlu un godīgumu.

Kā apgalvoja "Blackpool" vienība, diskvalifikācija piešķirta pēc kriminālām apsūdzībām, kurās Belokoņam Kirgizstānā draudot 20 gadu cietumsods par naudas atmazgāšanu, izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un negodīguma. Tiesa, Latvijas baņķiera pārstāvji šīs apsūdzības nolieguši.

Belokoņs ir uzsācis sarunas ar EFL par iespējamo diskvalifikācijas atcelšanu. Portālam BBC viņš norādīja, ka dziļi sirdī viņam ir interesējusi kluba labklājība un sevi nosauca par labu futbola cilvēku.

"Es, protams, saprotu EFL lēmumus par testu veikšanu, taču noteikumi ne visās dzīves situācijās var būt adekvāti," izteicās Belokoņs, kurš piebilda, ka EFL lēmums, kas tika balstīts uz Kirgizstānas tiesas lēmumu, ignorējis taisnīguma pamatprincipus. "Pieņemu, ka organizācijai nebija citas iespējas, kā sekot saviem noteikumiem."

Belokoņs iepriekš ilgstoši tiesājās ar kluba lielākajiem akcionāriem - Oistonu ģimeni, novembrī Lielbritānijas Augstākajai tiesai lemjot, ka Oistoniem jāmaksā Belokoņam vairāk nekā 31 miljons sterliņu mārciņu (35 miljoni eiro) liela kompensācija.

Prasība tiesā tika celta, jo savulaik Oistoni pārskaitīja miljoniem mārciņu "Blackpool" līdzekļu uz citām sev piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus un izmaksājot sev direktoru algas.

Drīz vien pēc tiesas lēmuma "Blackpool" komanda tika izlikta pārdošanā, taču tās galvenie akcionāri joprojām ir Oistoni, kuru ģimenei šis klubs piederējis 32 gadus.

Pirmo maksājumu desmit miljonu mārciņu apmērā Oistoni veica laikā, bet otro, kuram termiņš bija februāris, Anglijas futbola kluba "Blackpool" līdzīpašnieks Belokoņs nav saņēmis. Līdz ar to Belokoņu apkalpojošais juridiskais birojs lūdzis tiesu izpildītāju palīdzību.

Lielbritānijas Augstākajā tiesā novembrī tika norādīts, ka Oistonu ģimene mazākuma akcionāram Belokoņam un viņa nozīmētajiem valdes locekļiem Kasparam Vārpiņam un Normundam Malnačam liedza pieņemt būtiskus lēmums un nesniedza informāciju, turklāt viņš nevarēja saņemt savu daļu peļņas.

Tiesa tāpat uzdeva Oistoniem samaksāt Belokoņam tiesāšanās izdevumus, kas sasniedza gandrīz divus miljonus mārciņu. Tādējādi Valērijam Belokoņam izdevās atrisināt ilgstošo akcionāru konfliktu klubā, gan atgūt desmit gadu laikā veiktās investīcijas.

Lietu pret "Blackpool" futbola kluba līdzīpašniekiem un viņiem piederošiem uzņēmumiem par mazākumakcionāra tiesību aizskaršanu ierosināja Belokoņam piederošā SIA "VB Football Assets".

Belokoņs prasību iesniedza saistībā ar to, ka kopš "Blackpool" futbola kluba iekļūšanas Anglijas futbola premjerlīgā 2010.gadā Oistoni bija pārskaitījuši desmitiem miljonu mārciņu uz citām Oistoniem piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus, kā arī izmaksājot 11 miljonus mārciņu Ovenam Oistonam algā. Šīs darbības Oistoni esot veikuši, neinformējot Belokoņu, neiesaistot viņu lēmumu pieņemšanā un neizmaksājot Belokoņam viņam pienākošos peļņas daļu.

Vienlaikus Oistoni neesot investējuši pienācīgus līdzekļus futbola komandā, neraugoties uz to, ka tā saucamie kompensācijas maksājumi, "Blackpool" atstājot premjerlīgu, vairāku gadu laikā bija gandrīz 100 miljoni mārciņu. Rezultātā komanda dažu gadu laikā no premjerlīgas bija noslīdējusi līdz pēc spēka ceturtajai futbola līgai. Tiesa, tagad "Blackpool" spēlē līmeni augstāk.

Belokoņs 20% "Blackpool" futbola kluba akciju iegādājās 2006.gadā.

"Blackpool" ar 42 punktiem 35 spēlēs ieņem 17. vietu Anglijas pēc spēka trešās līgas jeb "League One" turnīra tabulā.

Top komentāri

bon voyage
b
britu atbildes trieciens kgb teroristiem bus shausminosh,ari shito purnu izdos tiesashanai LV,pec taas atbrivoshanas no prokrieviskaas 4. maija degeneratu mafijas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi