Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bespalovs: nodaliet Barkovska lietu un futbola klubu Ventspils

Futbola kluba Ventspils prezidents Jurijs Bespalovs trešdien preses konferencē aicināja nodalīt izspiešanā apūdzētā FK Ventspils direktora Sergeja Barkovska lietu no kluba darbības.“Izmeklēšana un tiesa noteiks viņa vainu un lems viņa likteni,” izteicās Bespalovs, norādot, ka par Barkovskim inkriminētajām apsūdzībām viņam nekas konkrēti nav zināms.

Kluba prezidents ir informēts tikai par Krimināllikuma pantu, pēc kura Barkovskim uzrādīta apsūdzība.“Cik saprotu, konflikts bija starp spēlētājiem un Barkovski. Taču spēlētāji pie manis personiski nav vērsušies,” bilda Bespalovs.Kā zināms, 18. martā policija aizturēja FK Ventspils direktoru Sergeju Barkovski, vēlāk viņam tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.J.Bespalovs arī precizēja situāciju par vairāku šīs komandas spēlētāju saistību ar totalizatoru darījumiem pagājušajā sezonā. Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Luksemburgas Dudelange netipiski daudz tehnisku un taktisku kļūdu pieļāvis Vīts Rimkus. Trešās kārtas pirmajā spēlē pret Zurich nepamatotu brīdinājumu izpelnījās serbu aizsargs Saša Cilinšeks, kurš līdz ar to bija spiests izlaist atbildes maču Šveicē (1:2), kurā savukārt aizdomīgi vāji nospēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Deniss Kačanovs.“Uzreiz pēc spēles Cīrihē redzēju, ka Cilinšeks tribīnēs ir ļoti apmierināts ar rezultātu. Piegāju pie viņa un teicu – tu un divi tavi biedri tiek atstādināti no komandas. Viņus vārdā nenosaucu, bet viņi visi trīs – Cilinšeks, Rimkus un Kačanovs – pameta komandu un neesmu viņus vairs redzējis. Neviens nenāca pie manis, neteica, ka neko sliktu nav darījuši, un netaisnojās. Vai tas ir loģiski, ja viņi nepiedalījās totalizatoru darījumos?” preses konferencē retoriski jautāja FK Ventspils prezidents.Bespalovs atgādināja, ka pēc Rimkus ielūguma vīza iebraukšanai Latvijas Republikā noformēta Azerbaidžānas totalizatora vadītājam serbam Raiko Džuričičam. Turklāt aviobiļete viņam tikai nopirkta par Cilinšeka naudu.

Bespalovs skaidroja, ka kluba mēģinājums spēlētājus jau pēc skandāla sākšanās iekārtot darbā citur bijis, lai klubs kaut ko nopelnītu par pāreju. Kāpēc klubs vilcinājies ar atklātu viedokli jau pērn, kad par totalizatora skandālu runāja visi, izņemot FK Ventspils, Bespalovs skaidroja ar aizņemtību tiešajos pienākumos – rast klubam finanses, bet visas lietas ar spēlētajiem klubā kārtojis Barkovskis.

Bespalovs pavēstīja, ka kluba vadība turpinās izmeklēšanu saistībā ar totalizatoru darījumiem un piegādās informāciju Latvijas Futbola federācijas un Eiropas Futbola savienības disciplinārajām komitejām, kurām būtu jāpieņem lēmumi par iespējamo futbolistu sodīšanu. Vērsties pie tiesībaizsardzības iestādēm kluba vadītājs neplāno.

Divas stundas garā preses konferencē Jurijs Bespalovs skaidroja savu viedokli par notikušo klubā Ventspils, taču preses konferenci nobeidza ar atziņu, ka viss ir ‘varbūtībās” formā.

Bespalovs atvainojās par neierašanos 9.aprīlī uz virslīgas klubu vadītāju sanāksmi. Tas bijis saistīts ar viņa ilgstošu prombūtni un laika trūkumu radušās situācijas izvērtēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi