Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Brazīlieša Neimara alga PSG komandā sasniedz trīs miljonus eiro mēnesī

Parīzes Saint-Germain (PSG) futbola komanda maksā 12 no 13 lielākajām Francijas līgas spēlētāju algām, bet līderis ir Neimars, kurš mēnesī nopelna 3,07 miljonus eiro.

Tas divas reizes vairāk nekā saņem otras lielākās algas īpašnieks, otrdien raksta sporta laikraksts L’Equipe.

PSG futbolisti ieņem arī nākamās septiņas vietas aiz Neimara. Otrajā vietā seko urugvajietis Edinsons Kavani, kurš mēnesī pelna 1,54 miljonus eiro, kamēr franču padsmitgadnieks Kilians Mbapē tiek pie 1,5 miljoniem mēnesī, bet brazīliešu aizsargs Tjagu Silva saņem 1,33 miljonus eiro.

Seko argentīniešu pussargs Anhels di Marija un brazīliešu aizsargs Markinjušs ar 1,12 miljoniem, itāliešu pussargs Tiagu Mota ar 875 000 un argentīnietis Havjers Pastore ar 770 000 eiro.

Pelnošākais spēlētājs, kurš nepārstāv PSG ir kolumbiešu uzbrucējs Radamels Falkao no Monaco, kurš mēnesī saņem 750 000 eiro, un tā kā dzīvo Monako, nemaksā nodokļus.

Pirmo desmitu noslēdz vēl viens brazīliešu aizsargs no PSG Dani Alvišs, kurš mēnesī pelna 700 000 eiro. Savukārt aiz viņa vēl ir trīs PSG zvaigznes - vācu uzbrucējs Juliāns Drakslers un itāliešu pussargs Marko Verati ar 600 000 eiro, kā arī franču uzbrucējs Hatems Ben Arfa, kurš pelna 500 000 eiro.

Pie pusmiljona mēnesī tiek arī francūzis Dimitrī Pajē un brazīlietis Luiss Gustavu no Marseļas Olympique.

Turpretī Ligue 1 komandā Amiens vidējā alga mēnesī spēlētājiem ir 15 000 eiro ar tikai 2800 eiro trim tās futbolistiem.

PSG galvenais treneris Unajs Emerijs ar 450 000 eiro mēnesī ir pelnošākais treneris, lai gan nesen 560 000 eiro mēnesī saņēma Marselo Bjelsa, kad vel nebija atlaists no darba ar Lille.

Otra lielākā trenera alga 350 000 eiro ir valstī bez nodokļiem Monako, kuras futbola klubu trenē Leonardo Žardims. Viņš apsteidz 2016.gada Anglijas premjerlīgas čempionu Lesteras City treneri Klaudio Ranjēri, kurš, vadot Nantes, pelna 340 000 eiro mēnesī.

Pēc Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) ranga, Francijas futbola čempionāts ir piektais stiprākais Eiropā, atpaliekot no Spānijas, Anglijas, Itālijas un Vācijas turnīriem.

Top komentāri

Rebeņrauts
R
Kad par skraidīšanu ar bumbu maksā vairāk nekā par izgudrojumiem, kas nes labumu cilvēcei, un tāda alga jau ir plānprātība, pret kuru savulaik iestājas Roberts Fišers.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi