Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Brazīlietis Kutinju oficiāli par 160 miljoniem eiro pievienojas Barcelona

Spānijas futbola grands Barcelona pirmdien oficiāli noslēdza pāreju, kurā brazīliešu pussargs Felipe Kutinju par 160 miljoniem eiro pārnācis no Anglijas premjerlīgas kluba Liverpool.

25 gadus vecais Kutinju parakstījis piecu gadu līgumu.

Šis ir trešais visu laiku lielākais transfērs futbola vēsturē, turklāt otrais no tiem, kas šobrīd ir oficiāli pabeigti.

Tiesa, pāris minūtes pirms līguma parakstīšanas Barcelona paziņoja, ka augšstilba traumas dēļ Kutinju debija vienībā nebūs ātrāk par janvāra beigām.

Barcelona galvenais treneris Ernesto Valverde paredzējis, ka brazīlietis ērti iejutīsies komandā, kurā jau ir globālā argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi. Tāpat vienībā ir tādi slaveni spēlētāji kā Luiss Svaress, Andress Injesta, Žerārs Pikē un Serhio Busketss.

Savulaik Kutinju Liverpool komandā aizvadīja 18 mēnešus ar Svaresu, pirms urugvajietis 2014.gadā veica šādu pat pāreju.

"Visi zina viņa kvalitāti. Viņš augstākajā līmenī spēlējis nu jau gadiem un tas ir svarīgi," komentējis Svaress. "Tagad mums jādara viss, lai viņš justos kā mājās, jo klubu nomaiņa vienmēr ir grūta."

Iepriekš tika vēstīts, ka līguma izpirkuma summa būs 400 miljoni eiro.

Kutinju Liverpūles komandai pievienojās 2013.gada janvārī. Pirms tam brazīlietis pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas Inter, tiekot izīrēts arī Riodežaneiro Vasco da Gama un Barselonas Espanyol komandām.

Savulaik Liverpool viņu no Inter iegādājās par 8,5 miljoniem mārciņu (9,6 miljoniem eiro). Viņš Anglijas klubā piecu gadu laikā guva 54 vārtus.

Šosezon Kutinju 14 premjerlīgas spēlēs guva septiņus vārtus, bet UEFA Čempionu līgā brazīlietim piecās spēlēs bijuši pieci precīzi sitieni.

Kutinju aizvadījis 31 mačus Brazīlijas izlasē, gūstot astoņos vārtus.

Visu laiku dārgākā pāreja tika veikta pagājušajā vasarā, kad Francijas klubs Parīzes Saint-Germain (PSG) no Barcelona vienības par 222 miljoniem eiro iegādājās brazīliešu uzbrucēju Neimaru. Tāpat PSG vienojās ar Monaco vienību par 180 miljonu vērtu talantīgā francūža Kiljanu Mbapē pāreju, tomēr, lai Parīzes grands nepārkāptu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) finansu Fair Play noteikumus, pagaidām viņš atrodas īrē un oficiāla izpirkšana, visticamāk, notiks šī gada vasarā.

Tikmēr Liverpool decembra beigās no Southampton iegādājās aizsargu Virdžilu van Deiku, samaksājot 75 miljonus sterliņu mārciņu (84 miljonus eiro), tādējādi viņam kļūstot par dārgāko aizsargu pasaulē. Van Deiks jau debitējis Liverpool rindās, turklāt uzreiz iesita uzvaras vārtus.

Barcelona ar 48 punktiem 18 spēlēs ieņem līderpozīciju Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā. UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tā tiksies ar iepriekšējās sezonas Anglijas premjerlīgas čempioni Londonas Chelsea.

Top komentāri

???
?
ko viņi darīs ? iesākumā spēlēs Katalonijas čempionāta 4. līgā ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi