Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Brazīlijas slavenākā stadiona Maracana rekonstrukcija

Pati slavenākā sporta arēna Brazīlijā - Maracana stadions Riodežaneiro - pēc rekonstrukcijas savas durvis vērs nākamā gada 21.februārī, atsaucoties uz Riodežaneiro amatpersonām, vēsta portāls globoesporte.com.

Maracana stadions uz rekonstrukciju tika aizvērts 2010.gada martā, bet šobrīd atjaunošanas darbi gandrīz noslēgušies. Septembrī stadionā tiks izvietotas sēdvietas. Tribīnes tiks aprīkotas ar tādiem pašiem plastmasas krēsliem, kādi iepriekš tika uzstādīti Londonas olimpiskajā stadionā un Vācijas futbola kluba Minhenes Bayern mājas stadionā Allianz Arena.

Slavenā sporta būve tika atklāta 1950.gada, kad tajā notika Pasaules kausa futbolā spēles, tostarp fināls starp mājinieci Brazīliju un Urugvaju (1:2), kuru apmeklēja 199 854 līdzjutēji. Tolaik tas bija lielākais stadions pasaulē. Pēc atklāšanas 2013.gadā Maracana stadionā sporta pasākumus un koncertus varēs vērot 85 tūkstoši skatītāju.

Pusgadu līdz objekta nodošanai būvniecības darbi Maracana stadionā pabeigti par 62%. Stadiona rekonstrukcijas darbu kopējās izmaksas ir vairāk nekā 434 miljoni ASV dolāru (243,9 miljoni latu).

2013.gadā Maracana stadionā notiks trīs Konfederāciju kausa izcīņas spēles, tostarp arī fināls. Savukārt 2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas notiks Brazīlijā, Maracana stadionā risināsies septiņi mači, ieskaitot arī finālspēli.

Tāpat šis stadions kļūs par vienu centrālajiem objektiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā. Tajā notiks Olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonija, kā arī olimpiskā futbola turnīra spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi