Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bukmeikeri nosaukuši divas galvenās Čempionu līgas favorītes

Futbola prognožu izteikšana reti kad ir parocīga nodarbe, it sevišķi UEFA Čempionu līgā, kurā vienas komandas sezonu var sagraut viena neveiksmīga spēle. Totalizators Betsafe piedāvā paraudzīties uz futbola prognozēm no cita skatu punkta, proti, balstoties tikai un vienīgi uz bezkaislīgo statistiku. Betsafe analītiķu komanda savā pētījumā iekļāvusi vairāk nekā 60 tūkstošus spēļu rezultātu un norāda, ka statistiski lielākās izredzes triumfēt 2018./19. gada Čempionu līgā ir Spānijas Barcelona vai Anglijas Liverpool komandām.

Čempionu līgā 12. un 13. februārī sāksies astotdaļfināla spēles. Par triumfu šajā turnīrā cīņu turpina 16 komandas, un Čempionu līga ir skaista tieši ar to, ka pārsteigumi reizēm tiek pieredzēti visnegaidītākajās vietās. Šobrīd turnīrā arī palikušas vairākas favorītes, starp kurām vienu komandu nav iespējams izcelt. Lai varētu objektīvi salīdzināt dažādu līgu komandas, kas savā starpā tiekas reti, Betsafe analītiķu komanda izveidoja īpašu modeli. Tā sastādīšanai tika izmantoti vairāk nekā 62 tūkstoši spēļu rezultāti un, novērojot komandu tendences vietējās līgās un Eirokausos, tika noteiktas klubu izredzes šosezon Čempionu līgā.

Par visticamāko ČL uzvarētāju jāuzskata Spānijas vienība Barcelona, kurai šāda iespējamība noteikta 13% apmērā. Gandrīz tikpat augstu statistiski tiek vērtētas arī Liverpool izredzes (12.7%). Liverpūles klubs pagājušajā sezonā negaidīti iekļuva finālā, bet šosezon ir Premjerlīgas līderpozīcijās.

Betsafe pētījums liecina, ka kopumā sešām komandām ir ļoti labas izredzes kļūt par čempioni. Virs 10% iespējamība noteikta arī Mančestras City, Juventus un PSG, bet pavisam tuvu šai robežai ir arī Portugāles Porto ar 9.8%. Porto šajā kompānijā, iespējams, izskatās nedaudz neierasti, taču šī arī ir atšķirība starp uz sajūtām un emocijām balstītām prognozēm un statistiskiem aprēķiniem – Porto rezultāti iepriekšējos gados bijuši augstvērtīgi un 2015. gadā sasniegts ČL ceturtdaļfināls. Vai iespējams lēciens vēl augstāk? Interesanti, ka bukmeikeri Portugāles komandas izredzes vērtē daudz zemāk, tās triumfa iespēju raksturojot ar koeficientu 101.00.

Betsafe pētījuma rezultātos jāizceļ komanda, par kuru statistika neliecina neko īpaši pozitīvu, taču tā spējusi uzvarēt trīs Čempionu līgas finālos pēc kārtas. Runa ir par Madrides Real, kuras titula iespējas novērtētas tikai ar 6.1% iespējamību, kas ir pat mazāk nekā nekā Madrides Atletico (7.3%). Tas skaidrojams ar to Real pieticīgajiem rezultātiem šosezon, kuriem Betsafe analītiķu aprēķinā bijusi lielāka nozīme nekā pirms dažiem gadiem aizvadītām spēlēm.

Salīdzinoši zemu šajās prognozēs ir arī Minhenes Bayern, kuras iespēja iegūt titulu ir tikai 5.5%, taču jāņem vērā, ka Minheni astotdaļfinālā sagaida cīņa pret Liverpool, un arī tas bija svarīgs arguments prognožu aprēķināšanā. Astotdaļfinālā par visdrošākajām uzskatāmas Mančestras City izredzes tikt galā ar Schalke 04, kamēr par vislīdzvērtīgāko tika aprēķināts Tottenham un Dortmundes Borussia duelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi