Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Cauņa: Domāju, ka šosezon tikšu laukumā arī UEFA Čempionu līgas mačā

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa uzskata, ka jau šosezon varētu tikt laukumā UEFA Čempionu līgas spēlē savas pārstāvētās komandas Maskavas CSKA sastāvā, sarunā ar aģentūru LETA stāstīja sportists.

Kā zināms, septembra nogalē pussargs pēc trīs gadu pārtraukuma guva vārtus CSKA labā, kad viņa pārstāvētā komanda Krievijas kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē izbraukumā ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pārspēja Irkutskas Baikal.

Iepriekšējo reizi CSKA sastāvā Cauņa vārtus bija guvis 2012.gada novembrī, bet kopš tā laika spēlētājs bieži saskāries ar savainojumiem.

"Beidzot biju nospēlējis pilnu spēli, pat 120 minūtes. Arī pēc spēles jutos labi, biju vesels. Pats galvenais, ka esmu izveseļojies. Tagad tikai uz priekšu, jātrenējas, jāseko līdzi veselībai, un viss būs kārtībā. Ja jau trenējos un spēlēju, turpmākais uzdevums ir tikt pamatsastāvā arī Krievijas čempionātā un UEFA Čempionu līgā. Ja tā turpināšu, visu laiku iešu uz augšu, domāju, ka šosezon spēlēšu kādā UEFA Čempionu līgas mačā," stāstīja Cauņa.

Kā zināms, pirmajā UEFA Čempionu līgas mačā CSKA ar 0:1 piekāpās Vācijas vicečempioniem VfL Wolfsburg, bet otrajā cīņā ar 3:2 pieveica Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV. Cauņa abos šajos mačos bija spēles pieteikumā, bet laukumā neizgāja.

Savukārt Krievijas čempionātā pussargs pārsvarā nāk uz maiņu mača nogalēs. CSKA vietējo čempionātu šogad iesāka ar septiņām uzvarām, pirmos punktus zaudējot vien astotajā kārtā. Čempionāta kopvērtējumā CSKA ar 11 spēlēs iekrātiem 29 punktiem atrodas stabilā vadībā, bet no tās par pieciem punktiem atpaliek Maskavas "Lokomotiv".

"Vai izdosies tā noturēties līdz sezonas beigām, grūti pateikt. Atceros, ka vienā sezonā līdz pārtraukumam Sanktpēterburgas Zeņit bija liels pārsvars, bet pēc tam mēs viņus apsteidzām. Grūti spriest, kā sezona izvērtīsies turpmāk, ir labas komandas, kas turnīra tabulā atrodas zem CSKA un var apsteigt mūs," atzīmēja Cauņa.

Latvijas valstsvienības pussargs patlaban gatavojas 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem pret Islandi un Kazahstānu. Kā atzīst Cauņa, pēc pirmajiem treniņiem ar izlasi viņš jūtas labi.

"Ar katru nedēļu jūtos arvien labāk un labāk. Noteikti esmu gatavs visām 90 minūtēm, ja nekas nenotiek. Ja viss kārtībā ar veselību, esmu gatavs. Redzēsim, kā būs," stāstīja Cauņa.

"Par Islandes izlasi zinu, ka viņiem ir Anglijas premjerlīgas spēlētājs Gilfi Sigurdsons. Zinu, ka tā ir laba izlase, skatījos pirmo spēli Latvijā, kad zaudējām ar 0:3. Islande ir laba un stipra valstsvienība. Savukārt no Kazahstānas izlases nevienu nepazīstu, tikai treneri Juriju Krasnožanu, jo viņš Krievijā vadījis komandu. Redzēsim, kā būs pret šiem pretiniekiem," gaidāmos mačus komentēja Cauņa, kurš traumas dēļ izlaida pirmās cīņas ar šīm izlasēm.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā pēc astoņām kārtām Islandei un Čehijai ir pa 19 punktiem. Abas izlases jau garantējušas sev vietu Eiropas čempionātā.

Šīm vienībām ar 12 punktiem seko Turcija, kas apsteigusi Nīderlandi, kuras rēķinā ir desmit punkti. Savukārt Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi četrus un divus punktus.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi