Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Cauņa priecīgs par beidzot izcīnīto uzvaru

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš guva vienīgos vārtus 2012. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien Tbilisi pret Gruziju, neslēpa prieku par beidzot izcīnīto izlases uzvaru.

"Lieliska sajūta, beidzot uzvarējām, beidzot guvām trīs punktus, tagad ir baigais prieks," gandarījumu intervijā Latvijas Futbola federācijas preses dienestam uzreiz pēc spēles neslēpa Cauņa.

Komandai vajadzējis saņemties un tas izdevies īstajā laikā - kvalifikācijas turnīra spēlē. Pirms tam pārbaudes cīņās izlasei daudz kas nav izdevies, jo komandā bijis pārmaiņu periods un grūts periods bijis gan pašam Cauņam, gan visai komandai, sacīja futbolists. "Taču beidzot saņēmāmies un salīdziņoši labi nospēlējām," viņš uzsvēra.

Vārtu guvumā spēles 64. minūtē, kad mājinieku vārtsargs Giorgijs Loria ar rokām skāra Cauņas sisto bumbu, taču nekavēja tās ielidošanu vārtos, Latvijas izlases pussargs cēlis bumbu soda laukumā, taču ar domu, lai tā lidotu vārtos. "Treniņā pirms spēles treneris teica, ka visām bumbām ko celšu, jāiet vārtos, jo bumbas lido nenormāli[grūti nosakāmu trajektoriju]. Sanāca, kā sanāca," apmierināts bija Cauņa.

Pussargs sacīja, ka spēles beigās Latvijas izlases futbolisti bijuši noguruši, jo pretinieks, kurš spēlēja mājās, vairāk kontrolēja bumbu un uzbruka, taču, lai arī Gruzijas izlasē ir tehniski futbolisti, panākt neizšķirtu viņiem neizdevās.

Nekādas svinības pēc panākuma Gruzijā Latvijas futbolistiem nebija plānotas, jo jau otrdien savās mājās "Skonto" stadionā jāspēlē pret Grieķiju, un komandas mērķis ir arī savā laukumā beidzot nospēlēt labi. Cauņa cer, ka uz otrdien spēli atnāks daudz skatītāju, un bija pārsteigts, ka jau Tbilisi bija ieradušies daudz Latvijas izlases atbalstītāju. "Paldies līdzjutējiem, liels prieks par viņu atbalstu," piebilda Maskavas CSKA komandā spēlējošais futbolists.

Lielu paldies līdzjutējiem pēc mača teica arī viens no Latvijas izlases labākajiem spēlētājiem Tbilisi - vārtsargs Andris Vaņins. "Liels paldies, par to, ka viņi tik tālu no Latvijas ir kopā ar mums, paldies par viņu atbalstu, kurš ļoti palīdzēja. Ceru, ka viņi būs uz nākamo spēli ar Grieķiju".

Vaņins atzina, ka Latvijas izlasei šī bijusi grūta spēle. "Viņi[Gruzija] vairāk kontrolēja bumbu un vairāk uzbruka, bet mēs centāmies spēlēt pretuzbrukumos, kas mums arī izdevās. Viņiem nebija tik daudz bīstamu momentu, lai gūtu vārtus, savukārt mums bija viens moments no soda sitiena un mēs to realizējām. Šodien arī vārtu stabi mums palīdzēja, paveicās," sprieda vārtsargs.

Viņš uzsvēra, ka visa komanda nospēlējusi ļoti labi, visi cīnījušies līdz pēdējām sekundēm, tāpēc kādu konkrētu komandas biedru Vaņins neuzteica, jo uzslavu pelnījusi visa izlase.

Visas komandas ieguldījumu uzvarā uzsvēra arī aizsargs Oskars Kļava. "Šī bija komandas uzvara. Viens otram palīdzēja, šodien laukumā bija komanda, ko mēs visu laiku esam vēlējušies. Kad mēs cīnāmies līdz galam, tad mums palīdz gan vārtu stabi, gan skatātāji un viss pārējais," sacīja Kļava.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase uzvarēja ar 1:0, tiekot pie otrās uzvaras kvalifikācijas turnīra grupā, kurā gan vairs nepretendē uz kādu no pirmajām divām vietām, kas dotu iespēju tikt pie ceļazīmes uz EČ finālturnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi