Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čeferins: Futbola līgas Eiropā ir gatavas spēlēt aiz slēgtām durvīm

Līgas visā Eiropā ir gatavas atgriezties darbībā aiz slēgtām durvīm, cenšoties ierobežot koronavīrusa radītos zaudējumus, pirmdien Itālijas dienas laikrakstam Corriere della Sera paziņoja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins.

Kopš marta vidus sacensības futbola līgās gandrīz visās Eiropas valstīs ir apturētas koronavīrusa pandēmijas dēļ, kas visā kontinentā ir prasījusi vairāk nekā 100 000 cilvēku dzīvību.

Eiropas futbola vadītājs uzskata, ka spēlēšana būtu nozīmīgs solis uz atgriešanos normālā dzīvē un izvairīšanos no lieliem finansiāliem zaudējumiem.

"Es uzskatu, ka ir iespējas, kas var ļaut mums atsākt čempionātus un tos pabeigt," intervijā Corriere della Sera saka Čeferins. "Mums, iespējams, būs jāatsāk spēlēt bez skatītājiem, bet vissvarīgākais, manuprāt, ir spēļu aizvadīšana."

"Ir pāragri teikt, ka mēs nevaram pabeigt sezonu. Ietekme būtu drausmīga klubiem un līgām. Labāk spēlēt aiz slēgtām durvīm, nekā nemaz," turpina UEFA prezidents. "Tik grūtos laikos futbols cilvēkus padarītu laimīgus, kā arī dotu zināmu normalitātes sajūtu, pat ja spēles varētu redzēt tikai televizorā. Ja tiek ievēroti drošības pasākumi un ja varas iestādes dod zaļo gaismu, treniņi varētu atsākties."

Mačiem būs nepieciešama papildu piekrišana.

Čeferins saka: "Ja līgu spēles atgriezīsies "pietiekami drīz", Čempionu līgas un Eiropas līgas mači varētu tikt "spēlēti paralēli" bez fināla datuma ierobežojuma.

Slovēnis paziņoja, ka neatbalsta sezonas sākšanu septembrī un oktobrī, jo tai "būs liela ietekme" uz nākamo 2020./2021.gada sezonu.

Runājot par valstīm, kuras ir nolēmušas sezonu nepabeigt, Čeferins izteicās, ka UEFA "vēlreiz izskatīs šos gadījumus".

"Lēmumi netika pieņemti atrauti no pašreizējās situācijas," saka UEFA prezidents. "Līgas ir ieņēmumu avots klubiem. Ja sacensības tiks pabeigtas, finansiālās sekas būs ierobežotākas. No otras puses UEFA zaudēja daudz naudas, lai atliktu 2020.gada Eiropas čempionātu."

Šobrīd futbols Eiropā tiek spēlēts vien Baltkrievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi