Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čempione Riga papildina sastāvu ar pieredzējušu čehu pussargu

Latvijas čempione futbolā Riga parakstījusi līgumu ar 28 gadus veco čehu pussargu Jakubu Horu, kurš rīdziniekiem pievienojas uz īres līguma pamata no Čehijas kluba Teplice.

Līgums parakstīts uz gadu ar futbolista izpirkšanas opciju. Viņš karjeras laikā pārstāvējis vairākus Čehijas klubus, bet pēdējā pieturvieta bija Čempionu līgā šosezon spēlējusī Prāgas "Slavia", tiesa, čehs Eiropā prestižākajā klubu turnīrā laukumā netika.

Hora ir dzimis 1991.gada 23.februārī Čehijas pilsētā Mostā. Tieši šīs pilsētas klubā "Banik" 2009.gadā Čehijas pēc spēka otrajā līgā Hora uzsāka profesionāla futbolista karjeru, 26 spēlēs gūstot astoņus vārtus. 2010.gadā Hora pārcēlās uz Prāgas "Slavia", kur 28 spēlēs Čehijas augstākajā līgā guva divus vārtus.

Nākamās divas sezonas Hora pavadīja citā Čehijas klubā Plzeņas "Viktoria". Čehijā 16 spēlēs Hora guva vienus vārtus. 2011./2012.gada sezonā Hora spēlēja UEFA Čempionu līgā vienā grupā ar tādām komandām kā "Barcelona", "Milan" un Brisavas BATE. Sešos mačos Plzeņas komanda ieguva piecus punktus un pēc tam nokļuva Eiropas līgā, kur piekāpās Vācijas klubam Gelzenkirhenes "Schalke 04". 

2012./2013. gadā komanda spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā. "Viktoria" triumfēja grupā ar Madrides "Atletico", Koimbras "Academica" un Telavivas "Hapoel". "Play-off" pirmajā kārtā čehi ar 5:0 sagrāva Itālijas "Napoli", bet astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 1:2 piekāpās turku Stambulas "Fenerbahce".

Pēc tam divas sezonas (2012./2013., 2014./2015.) Hora spēlēja čehu "Česke Budejovice" un vienu (2013./2014.) "Bohemians 1905". 2015.gadā Hora kļuva par "Teplice" futbolistu, kur atkal izdevās jauns karjeras izrāviens. 118 spēlēs kluba sastāvā Čehijas spēcīgākajā čempionātā Hora guva 25 vārtus. 2019.gadā Hora nonāca Čehijas vadošajā klubā Prāgas "Slavia", kur aizvadīja četras spēles.

Karjeras laikā Čehijas augstākajā līgā Hora nospēlējis 224 spēles, guvis 36 vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles. 176 centimetrus garā futbolista kontā ir arī astoņas spēles Čehijas U-19 izlases sastāvā un viens mačs valsts U-21 izlasē. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi