Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čempionu soloizrāde

Rezultātus, kas cienīgi čempionu vārdam, Optibet Virslīgā demonstrē Riga futbolisti – astoņas uzvaras pēc kārtas. Tas ļāvis iegūt trīs punktu handikapu pār sīkstākajiem konkurentiem RFS. Pēdējo gadu galvaspilsētas otrais spēcīgākais klubs sestdien piedzīvoja dramatisku klupienu Ventspilī.

Riga savukārt svinēja 1:0 uzvaru Valmierā, kur arī neiztika bez drāmas. Piektdienas vakarā portāls Delfi publicēja gandrīz visu Vidzemes kluba futbolistu parakstītu vēstuli, kurā tie īpašniekam, šveiciešu juristam Ralfam Osvaldam Isenegeram, pieprasa no amata atbrīvot komandas galveno treneri Tamazu Pertiju un viceprezidentu Uldi Pūcīti. Lai arī pastāvēja varbūtība, ka Valmiera laukumā pret čempioniem varētu doties krietni novājinātā sastāva, izmaiņas bija minimālas. No tām būtiskākā – vārtos stājās nomināli trešais numurs Rūdolfs Soloha. 20 gadus vecajam vārtsargam tā bija debija Virslīgā, un tieši viņš vienīgajos vārtos, kurus no tālienes iesita Žordans Nkolo, varēja nospēlēt veiksmīgāk. Pēc cīņas Pertija norādīja, ka domstarpības komandā atrisinātas un vēstule ir atsevišķu futbolistu darbība pret klubu, bet pārējie pavilkti līdzi. Visticamāk, Valmierā vairs neredzēsim daudzsološo vārtsargu Vladislavu Lazarevu, kuru pērn sauca arī uz Latvijas izlasi.

Pamatīgs virpuļviesulis sestdien plosījās Ventspilī – divas sarkanās kartītes RFS futbolistiem parādīja tiesnesis Andris Treimanis, un 3:0 pēc pirmā puslaika par labu mājiniekiem. Īpaši diskutabls bija noteikumu pārkāpums pirms pirmajiem vārtiem, ko ar "pendeli" iesita Lukass Villela. No Treimaņa sarkano kartīti saņēmušais Leonels Strumija pretinieku uz zemes norāva vēl pirms soda laukuma, turklāt to grūti uzskatīt par pēdējās cerības pārkāpumu, jo pieslēgties bija gatavs vēl viens RFS futbolists. Vēl nesenais Virslīgas līderis pēc nopietnām sarunām ģērbtuvē un izmaiņām sastāvā otrajās 45 minūtēs atsita divus vārtus, taču reāli variantu panākt Ventspili nebija. 

Rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs bija priecīgs, ka otrajā puslaikā komanda vismaz pieslīpējusi pretuzbrukumu taktiku. 

RFS piedzīvojusi jau otro zaudējumu trīs spēlēs, kas jau licis par diviem soļiem iepalikt no Riga – trīs punktu deficīts un zaudējums savstarpējā cīņā. Vieglas dienas nesola arī turpinājums, jo pretī stāsies Valmiera, uz uzvaru tekas esošais Jūrmalas Spartaks un izsalkusī Liepāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi