Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Cīnīties, ne uzspēlēt! Latvija Rīgā uzņem Portugāli ar Ronaldu priekšgalā

Skonto stadions tik skaists kā vēl nekad, interese par Latvijas futbola izlases spēli – arī tuvu līdz šim iespaidīgākajam līmenim. Ceturtdien Portugāles izlases vienīgais treniņš Rīgā pulcēja daudzus interesentus gan atļautajā zonā medijiem, gan pie stiklotajām ieejas durvīm Skonto stadionā.

Tas arī saprotams, jo ne katru dienu Rīgā var redzēt Eiropas čempionus futbolā ar vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem Krištianu Ronaldu ierindā. Piektdien pulksten 21.45 Aleksandra Starkova vadītā Latvijas izlase uzņems spēcīgo Portugāli Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros. Spēles tiešraide Latvijas Televīzijas septītajā kanālā.

"Spēles favorīts ir acīmredzams – tā ir Portugāle. Taču esam labi gatavojušies, izpētījām pretiniekus. Turklāt nesenajā spēlē Portugālē mums bija iespējas gūt pozitīvu rezultātu, lai gan Portugāle, protams, ir meistarīgāka un spēcīgāka kā komanda. Bet viss izšķirsies laukumā, un mēs darīsim visu, lai pacīnītos, lai gūtu pozitīvu rezultātu. Laukumā dosimies ne tāpēc, lai vienkārši uzspēlētu blakus zvaigznēm," sportiskās ambīcijas gaidāmajā spēlē apliecināja Starkovs. 

Pēc ceturtdien treniņā redzētā izskatās, ka Latvijas izlase plāno spēlēt ar trīs centra aizsargiem: Ņikitu Koļesovu, Kasparu Gorkšu un Vitāliju Jagodinski. Vidējā līnijā visreālākais centra pussargu trio ir Oļegs Laizāns, Jevgeņijs Kazačoks un Gļebs Kļuškins. Flangos, visticamāk, spēlēs Aleksandrs Solovjovs un Gints Freimanis, kurš gan trešdien atsvaidzinājis neseno savainojumu un ceturtdien trenējās atsevišķi no pārējās komandas. Viņa vietā pozicionālo izvietojumu stūra sitienu aizsardzībā slīpēja Dāvis Indrāns, taču, kā preses konferencē norādīja Starkovs, viņš joprojām cer, ka Freimanis būs gatavs piektdien spēlēt. "Tā tomēr ir tāda spēle! Futbolistiem šādi mači gadās reti. Freimanis nevēlas izlaist šo spēli. Es to jūtu," sacīja treneris. Neliels savainojums ir arī Aleksejam Višņakovam, bet viņa pozīcijas spēlētājiem šajā spēles modelī tāpat īsti nav vietas. Viņš, visticamāk, nometnē ir ar domu par nākamnedēļ gaidāmo pārbaudes spēli Rīgā pret Igauniju.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi