Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dambrausks pamet RFS galvenā trenera amatu

Rīgas Futbola skolu (RFS) vairs nevadīs tās bijušais galvenais treneris lietuviešu speciālists Valds Dambrausks, pirmdien savā Twitter kontā paziņoja klubs.

Informācija Twitter kontā liecina, ka Dambrausks, kurš par RFS galveno treneri kļuva 2017.gada decembrī, vienojies ar klubu par RFS galvenā trenera pienākumu atstāšanu un pāriešanu uz augstākas klases čempionāta klubu. Tikai pirms mēneša lietuvietis ar RFS pagarināja līgumu uz diviem gadiem.

"Esam priecīgi un lepni paziņot par mūsu trenera Valda Dambrauska iespēju turpināt savu karjeru, pieņemot jaunus izaicinājumus pierādīt savas prasmes jau cita līmeņa čempionātā, un tai pat laikā ar neviltotām skumjām par to, ka mūs pamet komandas vadītājs un cīņu biedrs," vēsta ieraksts kluba Twitter kontā.

Iespējams, ka tā varētu būt Horvātijas šobrīd sestā spēcīgākā komanda Gorica, kur sporta direktora amatu ieņem Mindaugs Nikoličus, kurš savulaik ar Dambrausku kopā jau ir strādājis Viļņas Žalgiris vienībā. Gorica pēc 0:6 zaudējuma viesos sestdien pret Splitas Hajduk pirmdien atlaida galveno treneri bosniešu speciālistu Sergeju Jakiroviču.

Lietuviešu speciālists RFS stūri pārņēma pirms 2018.gada sezonas. Savā pirmajā gadā Dambrausks palīdzēja RFS izcīnīt bronzu, bet pērn galvaspilsētas komanda spēra soli uz priekšu, turklāt triumfēja Latvijas kausa izcīņā.

43 gadus vecais Dambrausks karjeras piesākumos mācījies futbola akadēmijās Anglijā, bet dzimtenē pilnvērtīgu karjeru sāka kā Valda Urbona palīgs Panevēžas Ekranas komandā, arī šeit divreiz kļūstot par valsts čempionu. 2014.gadā jau Dambrausks bija galvenais treneris, bet pēc tās sezonas Panevēžas vienība bankrotēja.

Pēc darba Panevēžas Ekranas komandā Dambrausks 2014.gada beigās kļuva par Viļņas Žalgiris komandas galveno treneri, nākamajās divās sezonās ar vienību izcīnot visus iespējamos titulus un 2017.gada sākumā arī tiekot pie Lietuvas Superkausa.

Tāpat Dambrausks tika atzīts par 2016.gada Lietuvas gada treneri, tomēr 2017.gada sezonas beigas Žalgiris aizvadīja neveiksmīgi, kas oktobra beigās lika speciālistam atkāpties no amata.

Tāpat Dambrausks iepriekš trenējis arī Lietuvas U-19 izlasi. Pērn viņš tika minēts arī kā viens no kandidātiem uz Lietuvas izlases galvenā trenera amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi