Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dānijas futbolisti nodrošina vietu Pasaules kausa finālturnīrā

Dānijas vīriešu futbola izlase otrdien Kopenhāgenā nodrošināja sev ceļazīmi uz 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru.

Dānija F apakšgrupas mačā mājās ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Austriju.

Vienīgie vārti šajā mačā tika gūti 53.minūtē, kad pēc Tomasa Delanija piespēlē soda laukumā bumbu saņēma pilnīgi brīvais Joakims Mēle, kurš savu iespēju izmantoja.

Dānijas futbolisti izcili aizvada šo kvalifikācijas ciklu, kurā līdzšinējās astoņās spēlēs jeb 720 minūtēs nav ielaiduši vārtus. Turpretī dāņu pretinieki šajās cīņās no saviem vārtiem izvilkuši 27 bumbas.

Dānijas futbolisti pievienojušies Vācijai, kas savu ceļazīmi izcīnīja pirmdien. Dāņi finālturnīrā spēlēs sesto reizi vēsturē.

Tāpat šajā apakšgrupā uzvaru izcīnīja Izraēla, kas mājās ar 2:1 (1:0) pieveica Moldovu. Izraēliešiem vārtus guva Erans Zahavi un Munass Daburs, bet viesiem kompensācijas laikā atzīmējās Jons Nikolaesku.

Citā mačā Skotija viesos izrāva uzvaru 1:0 (0:0) pār Fēru salu izlasi. Uzvaras vārtus četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva Lindons Daikss.

F apakšgrupā pēc astoņām spēlēm pirmo vietu nodrošinājusi Dānijai, kurai ir 24 punkti, Skotija guvusi 17 punktus, Izraēlai ir 13 punkti, Austrijai desmit, Fēru salām četri un Moldovai viens.

Uz novembra mačiem ceļazīmes izcīnīšanu atlika Anglija, kas Vemblija stadionā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Ungāriju. Viesus 24.minūtē ar realizētu 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Rolands Šallai, bet 13 minūtes vēlāk Džons Stounss pēc standartsituācijas panāca 1:1.

Anglijas tuvāko sekotāju duelī Polija viesos ar 1:0 (0:0) uzveica Albāniju, kuras līdzjutēji vienubrīd sāka mest priekšmetus laukumā un uz brīdi iesaldēja maču. Poļiem vārtus 77.minūtē guva Karols Švinderskis.

Vēl I apakšgrupā Andora izbraukumā ar 3:0 (1:0) uzvarēja Sanmarīno. Andoriešiem vārtus guva Marks Pujols, Serhi Moreno un Rikards Fernandess Betriu. 

Apakšgrupā pārliecinoša līdere ar 20 punktiem ir Anglija, tālāk ar 17 punktiem seko Polija, 15 punkti ir Albānijai, 11 punkti Ungārijai, seši Andorai, bet neviens - Sanmarīno.

Graujošu uzvaru svinēja Portugāle, kas mājās ar 5:0 (3:0) neatstāja nekādas cerības Luksemburgai. Krištianu Ronaldu pirmajās 13 minūtēs realizēja divas "pendeles" un 87.minūtē noformēja sev "hat-trick", bet pa vidu ar gūtiem vārtiem izcēlās arī Brunu Fernandešs un Žuāu Palinja.

Ronaldu Pasaules kausa kvalifikācijā guvis 36 vārtus, kas ir tikpat, cik irānim Alī Dājī, bet par trīs mazāk nekā Gvatemalas futbolistam Karlosam Luisam. Abi viņa konkurenti gan savas karjeras ir noslēguši.

A apakšgrupas līdere Serbija mājās ar 3:1 (1:1) uzvarēja Azerbaidžānu. Serbiem divreiz atzīmējās Dušans Vlahovičs un vienreiz Dušans Tadičs, bet pretiniekiem goda vārtus guva Emins Mahmudovs.

Šajā apakšgrupā pirmo vietu ar 17 punktiem septiņās spēlēs ieņem Serbija, 16 punkti sešos mačos ir Portugālei, tālu aiz labāko divnieka ar sešiem punktiem sešās cīņās ir Luksemburga, piecus punktus sešos dueļos guvusi Īrija, bet Azerbaidžānai ir viens punkts septiņās spēlēs.

C apakšgrupā sakāvi savā laukumā cieta Lietuva, kas Viļņā ar 0:4 (0:3) atzina Šveices pārākumu. Lietuviešus divreiz sarūgtināja Brīss Embolo, bet pa vārtiem guva Renāto Štefens un Mario Gavranovičs.

Vēl šajā grupā Bulgārija mājās ar 2:1 (0:1) uzvarēja Ziemeļīriju. Konora Vašingtona gūtie vārti ļāva Ziemeļīrijai pirmo puslaiku uzvarēt ar 1:0, bet otrajā Todors Nedelevs desmit minūšu laikā izcēlās divas reizes un nodrošināja Bulgāriem uzvaru.

C apakšgrupā pa 14 punktiem ir sešas spēles aizvadījušajām Itālijai un Šveicei, astoņi punkti septiņos mačos ir Bulgārijai, piecus punktus sešās cīņās guvusi Ziemeļīrija, bet trīs punkti septiņos dueļos ir Lietuvai.

Uzvaru svinēja arī B apakšgrupas līdere Zviedrija, kas mājās ar 2:0 (0:0) bija pārāka pār Grieķiju. Zviedriem vārtus guva Emīls Fošbergs un Aleksanders Īzaks.

Otrā šīs grupas cīņā Gruzija izbraukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja Kosovu. Pirmajā puslaikā uz Tornikes Okriašvili vārtiem atbildēja Vedats Muriki ar precīzu 11 metru soda sitienu, bet 82.minūtē uzvaras vārtus guva Zuriko Davitašvili.

B apakšgrupā līdere ar 15 punktiem sešās cīņās ir Zviedrija, 13 punktus iekrājusi Spānija, deviņi ir Grieķijai, bet pa četriem septiņos mačos guvušas Gruzija un Kosova.

D apakšgrupā Ukraina mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Bosniju un Hercegovinu. Andrijs Jarmolenko ukraiņus vadībā izvirzīja 15.minūtē, taču 77.minūtē Anels Ahmedhodžičs panāca 1:1. 

Tikmēr Nursultanā divus vārtus guva Tēmu Puki, kurš palīdzēja Somijai ar 2:0 (1:0) uzvarēt Kazahstānu. 

D apakšgrupā līdere ar 12 punktiem sešos mačos ir Francija, deviņus punktus septiņās cīņās sakrājusi Ukraina, astoņi punkti sešos dueļos ir Somijai, septiņi punkti sešās spēlēs Bosnijai un Hercegovinai, bet trīs punktus septiņos mačos guvusi Kazahstāna.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi