Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dāņu Kobenhavn futbolisti sasniedz UEFA Čempionu līgas play-off kārtu

Kobenhavn futbolisti otrdien Čempionu līgas spēlē sakāva tiešo konkurenti Stambulas Galatasaray un sasniedza play-off.

A grupas mačā Kopenhāgenas komanda savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Galatasaray".

Mājinieki guva vārtus spēles 58.minūtē, kad pēc Eliasa Ašuri piespēles uz vārtu priekšu no tuvas distances viesu vārtsargu pārspēja Lukass Leragers.

Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Leragers nopelnīja dzelteno kartīti, bet pēdējā minūtē viņš tika pie vēl viena dzeltenā "plākstera", atstājot laukuma saimniekus mazākumā. Kompensācijas laikā Stambulas komandai bija iespēja izraut neizšķirtu, taču "Kobenhavn" vārti palika neieņemti.

Citā A grupas spēlē Minhenes "Bayern", kas jau pirms tam bija nodrošinājusi vietu "play-off", izbraukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Mančestras "United", Anglijas klubam noslēdzot savu sezonu Eirokausos.

Mača 70.minūtē Harijs Keins pretinieku soda laukumā piespēlēja Kingslijam Komanam, kurš raidīja bumbu garām Mančestras vienības vārtsargam, izvirzot vadībā "Bayern" ar 1:0. 

A grupā "Bayern" ir izcīnījusi 16 punktus, "Kobenhavn" tikusi pie astoņiem punktiem, "Galatasaray", kas sezonu turpinās Eiropas līgas "play-off", sakrājusi piecus punktus, kamēr "United" - četrus punktus.

Tikmēr arī Itālijas futbola klubs "Napoli" otrdien Čempionu līgas spēlē tika pie panākuma, kas ļāva nodrošināt vietu "play-off".

C grupas mačā "Napoli" futbolisti savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja "Braga", kas sezonu turpinās Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs.

Mājinieki guva pirmos vārtus devītajā minūtē, kad Mateo Politano tuvu pretinieku vārtiem trāpīja "Braga" aizsargam Serdaram Satči, no kura kājas bumba nonāca viesu vārtos.

33.minūtē "Napoli" pārsvaru dubultoja Viktors Osimens.

Citā C grupas spēlē Madrides "Real" viesos ar 3:2 uzvarēja Berlīnes "Union".

Pēc tam, kad pirmā puslaika izskaņā Luka Modričs neizmantoja 11 metru soda sitienu, lai izvirzītu vadībā Madrides vienību, minūti vēlāk Berlīnes komanda atbildēja ar precīzu sitienu, vārtus gūstot Kevinam Volandam.

"Real" izlīdzināja rezultātu otrajā puslaikā pēc nepilnām spēlētām 15 minūtēm, kad vārtus guva Hoselu, kurš apmēram 11 minūtes vēlāk izcēlās ar vēl vieniem vārtiem un izvirzīja vadībā madridiešus ar 2:1.

Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Union" panāca neizšķirtu, precīzam esot Aleksam Kralam, taču 89.minūtē "Real" uzvaru izrāva Dani Sevaljoss.

C grupā "Real" sešos mačos ir sakrājis 18 punktus, "Napoli" ar desmit punktiem ir otrā, "Braga" izcīnījusi četrus punktus, bet "Union" ir divi punkti.

Vēl Lisabonas "Benfica" futbolisti otrdien Čempionu līgas spēlē guva uzvaru, kas ļāva izvairīties no pēdējās vietas apakšgrupā un nodrošināt vietu Eiropas līgas "play-off".

D grupas spēlē "Benfica" izbraukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja "Salzburg".

Mača 32.minūtē Lisabonas komandu vadībā izvirzīja Anhels di Marija, bet pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pārsvaru dubultoja Rafa Silva.

Otrajā puslaikā pēc nepilnām 12 minūtēm mājiniekiem izdevās samazināt deficītu līdz vienam precīzam sitienam, vārtus gūstot Lukam Sučičam, taču kompensācijas laikā divu vārtu pārsvaru "Benfica" atjaunoja Arturs Kabrals.

Zalcburgas vienībai pēc zaudējuma sezona Eirokausos ir noslēgusies.

Citā mačā D grupas līderes Milānas "Inter" un Sansevastjanas "Real Sociedad" Milānā spēlēja neizšķirti 0:0.

D grupā pēc sešām spēlēm ar 12 punktiem attiecīgi pirmo un otro vietu ieņēma "Real Sociedad" un "Inter", "Benfica" tika pie četriem punktiem, atstājot aiz sevis "Salzburg" ar tādu pašu punktu skaitu.

 pa 11 punktiem ir "Real Sociedad" un "Inter", "Salzburg" tikusi pie četriem punktiem, bet "Benfica" trešdien guva pirmo punktu.

Londonas "Arsenal" un Eindhovenas PSV futbolisti, kuri jau iepriekš bija nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs, otrdien Čempionu līgas noslēdzošajā grupas mačā spēlēja neizšķirti.

B grupas līdervienību cīņā Eindhovenas PSV savā laukumā ar 1:1 (0:1) spēlēja neizšķirti ar "Arsenal".

Pirmā puslaika izskaņā Londonas vienību vadībā izvirzīja Edijs Nketija, kurš pēc Rīsa Nelsona piespēles soda laukumā raidīja bumbu mājinieku vārtos.

Eindhovenas vienība atbildēja ar precīzu sitienu otrā puslaika ievadā, kad pēc spēlētām piecām minūtēm Jorbe Vertesens noslēdza mājinieku uzbrukumu ar spēcīgu sitienu vārtu apakšējā stūrī un panāc neizšķirtu.

82.minūtē "Arsenal" izdevās gūt vēl vienus vārtus, taču tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

Tikmēr citā B grupas spēlē "Lens" mājās ar 2:1 (0:0) svinēja uzvaru pār "Sevilla", nodrošinot vietu UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Pirmajam puslaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, 63.minūtē 1:0 mājinieku labā panāca Pšemislavs Frankovskis.

Nedaudz vairāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātu izlīdzināja Serhio Ramoss, kurš precīzi izpildīja 11 metru soda sitienu, taču kompensācijas laika sestajā minūtē "Lens" uzvaru izrāva Anželo Fulgini.

Pēc sešām spēļu kārtām "Arsenal" ir 13 punktiem ieņēma pirmo vietu, PSV sakrāja deviņus punktus, "Lens" tika pie astoņiem punktiem, bet "Sevilla" noslēdza turnīru ar diviem punktiem. 

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi