Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dāvis Ikaunieks pirmo reizi nosaukts par Latvijas gada labāko futbolistu

Valstsvienības uzbrucējs Dāvis Ikaunieks trešdien pirmo reizi karjerā tika nosaukts par Latvijas labāko futbolistu.

Pašlaik 24 gadus vecais Ikaunieks šādu balvu ieguva trešdien VEF Kultūras pilī notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) laureātu vakarā. Cīņā par labākā futbolista godu viņš izkonkurēja vārtsargus Robertu Ozolu un Andri Vaņiņu, kurš par labāko tika atzīts iepriekšējos trīs gados.

"Liels gods saņemt šo balvu. Varbūt šis bijis tāds divējāds gads, bet tā ir motivācija trenēties un strādāt vēl vairāk," pēc balvas iegūšanas teica Ikaunieks. "Pēc pirmā pusgada es šo balvu būtu gaidījis, bet par otru pusi - diez vai."

Ikaunieks šo gadu iesāka Čehijas komandā Jihlavas "Vysočina". Lai arī vienība bija starp vājākajām līgā un atstāja spēcīgāko sabiedrību, latvietis bija viens no komandas līderiem un čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma dalītu piekto vietu. Vasarā viņš pievienojās krietni spēcīgākam šīs valsts klubam "Jablonec", noslēdzot trīs gadu līgumu. Lai arī uzbrucējs nav trenera pirmā izvēle, viņš jau ir paguvis debitēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pagājušās sezonas noslēgumā Ikaunieks tika atzīts par Čehijas čempionāta labāko ārzemju futbolistu.

Tāpat Ikaunieks regulāri spēlē Latvijas izlasē, kuras rindās līdz šim 19 spēlēs guvis trīs vārtus.

Tikmēr 23 gadus vecajam Ozolam šī bija izlaušanās sezona. Viņš kļuva par pašmāju kluba "Riga" pirmo numuru, palīdzot vienībai pirmo reizi vēsturē uzvarēt Latvijas kausā un virslīgā. Tiesa, izlasē viņš vēl nav debitējis, tomēr šoruden pirmo reizi izpelnījās izsaukumu uz valstsvienību.

Savukārt 38 gadus vecais Vaņins šoreiz neaizvadīja tik spilgtu gadu kā iepriekš, jo viņš zaudēja Šveices komandas "Zurich" pirmā vārtsarga vietu. Tiesa, viņš joprojām ir pirmais numurs Latvijas izlasē un gada izskaņā atkal tiek pie spēļu prakses klubā, jo traumu guvis vienības pamatvārtsargs.

Sieviešu konkurencē par labāko futbolisti tika nosaukta Olga Ševcova, kurai šāds gods ticis otro gadu pēc kārtas un ceturto reizi kopumā. Vēl uz šo balvu pretendēja arī Karlīna Miksone un Sandra Voitāne.

Tikmēr par šī gada virslīgas labāko spēlētāju tika nosaukts "Riga" vārtsargs Ozols, kurš balsojumā apsteidza Tosinu Ajegunu ("Ventspils") un Volodimiru Bajenko ("Riga").

Labākā "komanda.lv" pirmās līgas futbolista balvu tikmēr ieguva Vugars Askerovs, bet telpu futbolista - Germans Matjušenko. Tikmēr labākā pludmales futbolista titulu ieguva Sergejs Vasiļjevs.

Par labāko Latvijas jaunatnes futbolistu trešdien tika nosaukts Šveices kluba "Sion" pārstāvis Roberts Uldriķis, bet par futbolisti - Nelle Treimane.

Gada labākā trenera Latvijas futbolā balvu ieguva "Riga" komandu līdz čempiontitulam aizvedušais Viktors Skripņiks, kamēr sieviešu futbola sacensību labākā trenera titulu saņēma Jevgēņijs Mihaļkovs.

Savukārt par labāko gada tiesnesi jau piekto reizi tika atzīts Andris Treimanis, kamēr par asistentu - Haralds Gudermanis. Tikmēr labākā sieviešu tiesnese bija Viola Raudziņa, bet asistente - Līga Didriķe.

Visbeidzot par gada labāko futbola žurnālistu trešdien tika nosaukts Edmunds Novickis, kurš pie šīs balvas ticis jau piekto reizi pēc kārtas.

No nākamā gada LFF plāno arī ieviest apbalvojumu par mūža ieguldījumu. Trešdien ar specbalvu par īpašu ieguldījumu Latvijas futbolā tika apbalvoti nu jau karjeras noslēgušie futbolisti Kristaps Grebis un Jurijs Žigajevs.

Vaņins kopumā par Latvijas gada futbolistu nosaukts piecas reizes, kas ir rekords. Savukārt par Latvijas gada labāko futbolisti pērn tika nosaukta uzbrucēja Olga Ševcova.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi