Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Desmitiem valstu atzīmē Starptautisko futbola un draudzības dienu

25. aprīlī, Starptautiskajā futbola un draudzības dienā, vairāk nekā 50 Eiropas, Āzijas, Āfrikas, Ziemeļu un Dienvidamerikas valstu skolās un sporta akadēmijās tika aizvadītas tikšanās, treniņi un pārbaudes mači. Pasākumos piedalījās starptautiskās bērnu sociālās programmas Football For Friendship jaunie sūtņi, treneri un pazīstami futbolisti.

Starptautiskās futbola un draudzības dienas ietvaros tika rīkoti vairāk nekā 200 pasākumi, kuros kopumā piedalījās 40 tūkstoši dalībnieku. Austrijā, Azerbaidžānā, Armēnijā, Bangladešā, Baltkrievijā, Bolīvijā, Lielbritānijā, Spānijā, Itālijā, Kazahstānā, Lietuvā, Moldovā, Nigērijā, Portugālē, Sīrijā, ASV, Tadžikistānā, Uzbekistānā, Francijā, Šveicē, Zviedrijā un Japānā skolās notika futbola un draudzības mācību stundas. Latvijā un Igaunijā – atklātie treniņi jaunajiem futbolistiem. Savukārt Krievijā šīs dienas aktivitātēs iesaistījās skolas, futbola akadēmijas un klubi tajās 11 pilsētās, kas pērn uzņēma FIFA Pasaules kausa finālturnīru.

Football For Friendship programmas dalībnieks ir arī Barcelona futbola akadēmijas vadītājs Maiks Puigs, kurš norādīja, ka jauniešu sportam nepieciešams aktīvs atbalsts no profesionālu futbolistu puses.

"Starptautiskās futbola un draudzības dienas svinēšana ļauj ne tikai izplatīt svarīgas vērtības, bet arī veidot jaunas futbola tradīcijas. Un tradīciju uzturēšana, kā arī pieredzes nodošana ir viens no priekšnoteikumiem profesionālai izaugsmei jebkurā nozarē.”

Tikšanās ar nacionālo izlašu, klubu zvaigznēm un programmas jaunajiem sūtņiem noritēja arī Maķedonijā, Rumānijā un Bulgārijā, bet pazīstamais serbu televīzijas vadītājs Ivans Ivanovičs kopā ar Crvena Zvezda futbolistu Vujadinu Saviču paviesojās pie bērniem onkoloģijas nodaļā. Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā šai dienā tika rīkots futbola un draudzības festivāls, bet Bosnijā un Hercegovinā septiņas bērnu futbola komandas piedalījās turnīrā.

Daudzās valstīs šie futbola svētki ilgs vairākas dienas. Piemēram, Grieķijā un Pakistānā tika aizvadītas draudzības spēles un atklātie treniņi ar nacionālo izlašu spēlētāju piedalīšanos. 

Futbola un draudzības diena 2014. gadā tika iekļauta Gazprom rīkotās sociālās programmas Football For Friendship ietvaros. Tajā tiek iesaistīti jaunie dalībnieki no dažādām valstīm un reģioniem. Tāpat šajā dienā, sekojot tradīcijām, tiek rīkoti draudzības mači, meistarklases, darbnīcas, tikšanās ar futbola zvaigznēm.

Programmas Football For Friendship fināla pasākums notiks Madridē no 28. maija līdz 2. jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi