Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ēģiptē nekārtībās pēc futbola spēles bojā gājuši vairāk kā 70 cilvēki

Ēģiptes pilsētā Portsaidā trešdien futbola līdzjutēju izraisītās nekārtībās stadionā gāja bojā vismaz 74 cilvēki, tai skaitā viens policists, un tika ievainoti apmēram 1000.

Stadiona drošības dienesta pārstāvis informēja, ka nekārtības sākās tūlīt pēc tiesneša finālsvilpes spēlē starp Al-Ahly un Al-Masri komandām.

Kad Portsaidas Al-Masri izcīnīja uzvaru ar 3:1, tās atbalstītāji izskrēja laukumā un sāka apmētāt ar akmeņiem, pudelēm un petardēm Kairas Al-Ahly spēlētājus un līdzjutējus, kuri bēga visos virzienos. Šajā pašā laikā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā izcēlies ugunsgrēks stadionā pirmajā puslaikā Zamalek un Ismaili klubu spēlē, kādēļ spēle apturēta. 

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) nosauca notikušo par "melnu dienu futbolam". 

Tika ziņots arī par apšaudi uz galvenā ceļa no Kairas uz Portsaidu, un uz šī ceļa un Portsaidā tika dislocēti karavīri, lai novērstu jaunas sadursmes.

Iekšlietu ministrs Muhameds Ibrahims paziņoja, ka vairākums bojāgājušo zaudējuši dzīvību drūzmā. Daļa upuru tika nomesti vai nokrita no tribīnēm un zaudēja dzīvību kritienā. Mediķi sacīja, ka vairākos gadījumos nāves cēlonis bija durtas brūces.

Politiķi pauda sašutumu par valdošās militārās padomes nespēju novērst traģēdiju, kas ir lielākā upuru skaita ziņā kopš tautas nemieriem, kuros pērn tika gāzts prezidents Hosnī Mubaraks.

Ēģiptes lielākais politiskais grupējums "Musulmaņu brālība" un tā politiskais spārns Brīvības un taisnīguma partija paziņoja, ka nekārtības bija plānotas un tās izraisījuši Mubaraka piekritēji. Iekšlietu ministrija paziņoja, ka saistībā ar šīm nekārtībām ir aizturēti 47 cilvēki.

Valdošās militārās padomes vadītājs feldmaršals Huseins Tantavi izsludināja valstī trīs dienu sēras. Viņš solīja noskaidrot nekārtību vaininiekus un uzsvēra, ka ar valsts drošību viss "ir kārtībā". Tantavi arī nosūtīja divas armijas lidmašīnas uz Portsaidu spēlētāju un ievainoto evakuācijai.

Ceturtdien paredzētas parlamenta un valdības ārkārtas sēdes Portsaidas notikumu apspriešanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi