Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

EURO-2016: Rīkotāji francūži tikai pārbaudes spēles izskaņā izrauj uzvaru pret Kamerūnu

Pateicoties Anglijas premjerlīgas komandas Vesthemas United uzbrucēja Dimitrī Pajē vārtu guvumam, gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra saimniece Francija pirmdien pārbaudes spēlē ar 3:2 (2:1) panāca uzvaru pār Kamerūnu. Savukārt citā mačā Zviedrija cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Slovēniju.

Nantē aizvadītajā spēlē Francijas izlasi 21.minūtē vadībā izvirzīja Parīzes Saint-Germain futbolists Blēzs Matuidī, tomēr jau divas minūtes vēlāk Portugāles vienības Porto uzbrucējs Vensāns Abubakārs panāca izlīdzinājumu.

Vēl pirmajā puslaikā Francijas vadību atguva Londonas Arsenal komandas pārstāvis Olivjē Žirū, tomēr 88.minūtē Kamerūnai izlīdzinājumu panāca Eriks Šupo-Motēns no Vācijas bundeslīgas komandas Gelzenkirhenes Schalke 04.

Tiesa, ar to vēl mačs nenoslēdzās, un pašā pamatlaika izskaņā Pajē izpildīja lielisku tiešo brīvsitienu un ieraidīja bumbu vārtos, sagādājot Francijai uzvaru.

Francijas izlase pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs sestdien, tiekoties ar Skotiju, bet 10.jūnijā tā Eiropas čempionāta atklāšanas cīņā spēkosies ar Rumāniju. Tāpat mājiniekiem A apakšgrupā pretim stāsies arī Albānija un Šveice.

Tikmēr Zviedrijas izlase savā pirmajā no divām pārbaudes spēlēm iztika bez lielākās zvaigznes Zlatana Ibrahimoviča, kurš ārstē ikru traumu. Līdz ar to zviedru mačs pret Slovēniju noslēdzās bez vārtu guvumiem, un daļa no līdzjutējiem Malmē izsvilpa vietējo valstsvienību.

Zīmīgi, ka Slovēnijas izlase nemaz nespēja kvalificēties Eiropas čempionātam, bet Zviedrija savā pēdējā pārbaudes spēlē svētdien sacentīsies ar Velsu, savukārt Eiropas čempionātā tā spēlēs vienā grupā ar neseno pasaules ranga līderi Beļģiju, 2012.gada Eiropas čempionāta finālisti Itāliju, kā arī Īriju.

Eiropas čempionāts Francijā norisināsies no 10.jūnija līdz 10.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi