Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FIFA prezidents šonedēļ viesosies Latvijā

Šīs nedēļas piektdienā un sestdienā, atsaucoties uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko uzaicinājumu, darba vizītē Latviju apmeklēs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno. Šī būs pirmā reize vēsturē, kad Latvijā viesosies pasaules vadošās futbola organizācijas galva, vēsta LFF.

Viesošanās laikā D. Infantīno paredzētas tikšanās ar LFF vadības pārstāvjiem, valdības un pašvaldību pārstāvjiem, kā arī vietējo futbola infrastruktūras objektu apciemošana.

"Šī viesošanās ir viens no apliecinājumiem gan mūsu labajām darba attiecībām ar FIFA, gan Latvijas un visas Baltijas līdz šim paveiktajam dažādajos futbola attīstības segmentos. Esam pagodināti uzņemt FIFA prezidentu Latvijā, lai sarunās ar Latvijas futbola vides, politikas un pašvaldību pārstāvjiem dalītos mūsu kopīgajā futbola attīstības vīzijā," pauž V. Ļašenko. "Pārrunāsim virzienus, kā turpināt futbola attīstību Latvijā un Baltijā, kā popularizēt un izcelt futbola pievienoto vērtību un tā devumu sabiedrībai. Esmu pārliecināts, ka šī vizīte vēl vairāk stiprinās mūsu attiecības un pietuvinās mūs dažādu mērķu sasniegšanai."

LFF un FIFA prezidenti ir nodibinājuši ciešas darba un sadarbības attiecības, vairākkārt tiekoties un pārrunājot Latvijas futbolam svarīgus attīstības jautājumus. Nesenākā tikšanās bija šonedēļ FIFA mītnē Cīrihē, kur Latviju sarunās ar D. Infantīno un citiem FIFA vadītājiem pārstāvēja V. Ļašenko, ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks un izpilddirektors Arturs Gaidels.

Divu dienu vizītes laikā pārrunātas Latvijas iespējas vēl vairāk iesaistīties dažādu FIFA piedāvāto attīstības programmu realizēšanā tādos segmentos kā infrastruktūra, izglītība, sieviešu futbols un citos. Tāpat diskutēts par video tiesneša asistenta jeb VAR sistēmas ieviešanas procesu Latvijā, kur pašreizējais plāns paredz sistēmas ieviešanu izmēģinājuma režīmā 2022. gada Virslīgas sezonas otrajā pusē, bet pilnvērtīgi – līdz ar 2023. gada Virslīgas sezonu.

D. Infantīno pēc viesošanās Latvijā dosies uz Lietuvu, kur pašlaik norisinās Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs telpu futbolā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi