Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Firminu izrauj uzvaru un nodrošina Liverpool līderpozīciju premjerlīgā

Ar vārtiem mača nogalē izceļoties Robertu Firminu, Liverpool trešdien svinēja uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas 13.kārtas spēlē un kļuva par turnīra līderi.

Liverpūlieši mājās ar 2:1 (1:1) pārspēja savu tiešo konkurenti Totenhemas "Hotspur", kas zaudējusi pirmo vietu tabulā. 

Liverpūles komanda dominēja pirmajā puslaikā un tai bija vairākas vārtu gūšanas iespējas. Mājiniekus 26.minūtē vadībā izvirzīja Mohameds Salāhs, bet septiņas minūtes vēlāk Honmiņs Sons panāca 1:1.

"Liverpool" uzvaru izrāva pamatlaika pēdējā minūtē, kad pēc Endrū Roberstona izpildītā stūra sitiena bumbu ar galvu vārtos raidīja Firminu. Mačs gan varēja noslēgties ar 2:1 "Hotspur" labā, jo pirms tam Stēvens Bergvijns norībināja vārtu konstrukciju un Herijs Keins ar galvu trāpīja pāri pārliktnim.

"Liverpool" mājās nav zaudējusi 66 mačos pēc kārtas.

"Domāju, ka mēs pilnībā esam pelnījuši uzvaru, jo aizvadījām labu spēli pret augstākā līmeņa komandu," pēc mača teica "Liverpool" stūrmanis Jirgens Klops. "Jā, viņiem bija gūti vārti un vēl pāris labas iespējas, taču mēs kontrolējām spēli un patiešām bijām pelnījuši trīs punktus."

Pretējās domās bija "Hotspur" galvenais treneris Žuzē Mourinju.

"Bijām tuvu tam, lai uzvarētu, taču neizmantojām savas iespējas. Neizšķirts būtu slikts rezultāts, ņemot vērā sniegumu, tāpēc variet iedomāties, kādas ir sajūtas pēc zaudējuma. Ļoti netaisnīgs rezultāts," secināja Mourinju.

Pirms tam "Hotspur" komandu gāzt no troņa neizmantoja Lesteras "City", kas mājās ar 0:2 (0:1) atzina Liverpūles "Everton" pārākumu. "Everton" komandai vārtus guva Rišarlisons un Meisons Holgeits.

Tāpat kārtējo vilšanos piedzīvoja Londonas "Arsenal", kas savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Southampton". Viesus 18.minūtē vadībā izvirzīja Teo Velkots, bet 52.minūtē neizšķirtu panāca Pjērs Emeriks Obamejangs. Mača pēdējo pusstundu londonieši spēlēja mazākumā, taču tas neliedza izcīnīt punktu.

Premjerlīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 28 punktiem ieņem "Liverpool", tālāk ar 25 punktiem ir "Hotspur", pa 24 punktiem iekrājušas "Southampton" un Lesteras "City" komandas, bet 23 punkti ir "Everton" rēķinā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi