Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Riga ar neizšķirtu pietiek vēl vienam triumfam virslīgā

Latvijas futbola čempionvienība Riga trešdien Skonto stadionā vien spēles 60.minūtē izrāva neizšķirtu pret sīvākajiem pretiniekiem RFS, jau otro gadu pēc kārtas svinot panākumu Optibet Latvijas futbola virslīgā.

"Riga" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar RFS, jau otro gadu pēc kārtas izcīnot uzvaru Latvijas virslīgā.

"Riga" rindās vārtus guva Elvis Stuglis, bet RFS komandā izcēlās Aleksandrs Solovjovs.

Spēli aktīvāk iesāka mājinieki, kuri 18.minūtē tika pie iespējas izpildīt brīvsitienu no aptuveni 17 metru atzīmes. Soda laukumā ieraidīto bumbu nespēja savaldīt Elvis Stuglis, tai lidojot garām vārtiem. Četras minūtes vēlāk par Stugļa neveiksmi tika sodīta "Riga", jo pēc Roberta Savaļnieka izpildītā stūra sitiena, pie tuvā (kreisā) vārtu staba ar galvu precīzi nospēlēja Solovjovs, kurš pēdējā laikā demonstrējis lielisku sniegumu valsts spēcīgākajā čempionātā.

Īsi pēc tam ar ātru pretuzbrukumu atbildēja mājinieki, tomēr brīdi pirms sitiena, tiesnesis nosvilpa aizmugures stāvokli. 37.minūtē soda laukumā ar diviem spēlētājiem tika galā RFS spēlētājs Sedriks Kuadio, bet viņš nespēja ieņemt stabilu pozīciju, lai izdarītu spēcīgu sitienu. Trīs minūtes vēlāk viesiem bija vēl viena lieliska iespēja, tomēr raidījums lidoja krietni virs vārtu pārliktņa. Savukārt jau kompensācijas laika ceturtajā minūtē "Riga" izpildīja brīvsitienu, kuru ar galvu vārtos centās novirzīt Stuglis, taču Solovjovs uz vārtu līnijas ar galvu to atvairīja, nosargājot minimālu pārsvaru 1:0.

Spēles 42.minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja RFS uzbrukuma līderis un čempionāta labākais vārtu guvējs Darko Lemajičs, atstājot viesus desmit vīru sastāvā, tādējādi palielinot pretinieku iespējas svinēt uzvaru čempionātā jau trešdienas vakarā.

Otrā puslaika desmitajā minūtē soda laukumā noteikumus pārkāpa Herdi Prenga, kā rezultātā RFS varēja izpildīt "pendeli". To izpildīt devās Slavko Blagojevičs, tomēr viņa raidījums atsitās pret vārtu pārliktni. RFS spēlētāja neizmantoto iespēju realizēja pretinieki, kas 60.minūtē Stugļa personā panāca izlīdzinājumu. Latvijas futbolistam soda laukumā lielisku piespēli iedeva Stefans Paničs, Stuglim bumbu raidot tukšos vārtos.

Spēles turpinājumā abas komandas bieži apmainījās ar noteikumu pārkāpumiem, kas līdz spēles pēdējai desmitminūtei bija krietni palielinājis spriedzi laukumā. 88.minūtē pēc neveiksmīga brīvsitiena ātrajā uzbrukumā centās aizskriet mājinieki, tomēr Vitālijs Jagodinskis uzkāpa pretiniekam uz kājas, nopelnot sarkano kartīti. Šī iemesla dēļ RFS palika deviņu vīru sastāvā, bet "Riga" turpināja aktīvi uzbrukt. Aktivitāte spēles pēdējās minūtēs nelīdzēja gūt vēl vienus vārtus, tomēr ar neizšķirtu bija gana, lai otro gadu pēc kārtas svinētu uzvaru Latvijas čempionātā.

Lai nodrošinātu titulu, "Riga" komandai bija jāizcīna uzvara vai jāspēlē neizšķirti. Gadījumā, ja uzvarētu RFS, "Riga" futbolistiem zelta medaļu izcīnīšanai pēdējās divās kārtās būtu jāgūst vismaz punkts pret "Liepāju" un Jūrmalas "Spartaku". Turpretī RFS komandai līdz sezonas beigām paliks vairs tikai viena spēle, kurā jātiekas ar "Ventspili".

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā. Iepriekšējā sezonā komandu titulus izcīnīja ar Viktoru Skripņiku pie stūres, bet šogad teju visu sezonu vienību vada Mihails Koņevs. 

"Riga" futbolistiem pēdējās divās spēlēs bija iespējas nodrošināt sev titulu, taču zaudējums 1:2 "Ventspilij" un neizšķirts 0:0 pret "Jelgavu" liedza to izdarīt. Turpretī RFS virslīgā svinējusi trīs uzvaras pēc kārtas, kas ļāvis saglabāt teorētiskas cerības uz zelta medaļām. Turklāt, Pārdaugavas komanda sestdien triumfēja Latvijas kausa izcīņā.

Pirmajā aplī ar 3:1 uzvarēja RFS, bet pārējos divos virslīgas mačos ar 2:0 un 2:1 pārāka bija "Riga". Abas komandas tikās arī Latvijas kausa pusfinālā, kur, pateicoties "Riga" bijušā uzbrucēja Darko Lemajiča diviem vārtiem, ar 3:1 uzvarēja RFS.

Jau ziņots, ka šīs kārtas ievadā svētdien "Valmiera Glass"/ViA savā laukumā ar rezultātu 3:0 pārspēja Jūrmalas "Spartaku", iekļūstot pirmajā četriniekā un Eirokausu zonā, bet "Daugavpils" mājās ar 1:0 pārspēja "Liepāju", tikpat kā izbēgot no nonākšanas pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā. Tikmēr "Metta" trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionātā piedzīvoja zaudējumu, kā rezultātā vienībai sezonas izskaņā septīto reizi pēc kārtas nāksies aizvadīt pārspēles, lai noturētos spēcīgākajā valsts čempionātā. 

"Metta" savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:3) piekāpās "Jelgavai", kas pagājušajā nedēļa Latvijas kausa finālā piedzīvoja zaudējumu.

Ar 62 punktiem 30 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 31 cīņu aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 44 punkti ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 41 punktu ir "Spartaks". Tikmēr 36 punktus iekrājusi "Jelgava", par punktu mazāk ir "Liepājai", bet 30 punktus ieguvusi "Daugavpilis". Pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Top komentāri

senču ols
s
man nav skaidrs kas tā par rigu , slāvu versijā tā ir rija . labības žāvēšanai un kulšanai domāta vieta. Kāpēc tiem krieviem dodam tiesības ņirgāties par Latvijas galvaspilsētu , ja viņi nemāk pateikt Rīga , nu tad lai iet dir*t! Tā idiotiskā krievu dome jau uztaisīja logo Riga pie pilsētas robežas , paldies dievam to saprātīgi ļaudis noliedza.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi