Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Riga futbolisti pēcspēles sitienos izcīna Latvijas kausu

Riga futbolisti trešdien Skonto stadionā Rīgā kļuva par Atbildīgas spēles Latvijas kausa ieguvējiem. Riga uzvarēja ar 1:1 (1:0, 0:1, 0:0, 5:3 - 11 m).

Pirmais puslaiks pagāja divu spēkos līdzīgu komandu cīņā, nedaudz labāk izskatoties RFS. Bīstami momenti bija, bet precīzi sitieni iztrūka.

Kad jau likās, ka puslaiks beigsies bez gūtiem vārtiem, Duglass Aurēliu pārsteidza RFS vārtsargu Jevgeņiju Nerugalu, pa kreiso pusi RFS soda laukumā pietuvodamies vārtiem un no šaura leņķa ar kreiso kāju sizdams bumbu starp tuvo vārtu stabu un vārtsargu, kurš šādu sitienu negaidīja. Bumba, atsitusies pret tālo vārtu stabu, ielidoja vārtu tīklā.

45.minūtē savā laukuma pusē kļūdījās Herdi Prenga, bet bumbu pēc Duglasa Aurēliu sitiena no soda laukuma līnijas pārliecinoši atvairīja vārtsargs Nerugals.

Cenšoties atspēlēties, RFS veica trīs spēlētāju maiņas, Vitālija Jagodinska vietā laukumā 51.minūtē nākot Artūram Zjuzinam, bet 67.minūtē Dragoljubu Saviču un Stefanu Paniču nomainot Emersonam Santanam un Ismaelam Diomandē.

"Riga" arī veica divas maiņas, bet "Riga" vienības spēlētājs Baba Musā 78.minūtē nopelnīja dzelteno kartīti.

83.minūtē Žiga Lipuščeks ar patālu sitienu tēmēja vārtu kreisajā apakšējā stūrī, taču vārtsargs Rihards Matrevics lēcienā bumbu atvairīja.

87.minūtē RFS laukumā Prengas vietā nāca arī augumā raženais Mārcis Ošs, lai cīnītos par augšējām bumbām. "Riga" 89.minūtē atbildēja ar taktiskajām maiņām, tai skaitā pēc 22 laukumā pavadītajām minūtēm nomainot Taivo Abdulrahmanu.

90.minūtē dzelteno kartīti nopelnīja Zjuzins, divas minūtes vēlāk - viņa komandas biedrs Petrs Marešs.

Video tiesneši signalizēja, ka viens no 89.minūtē laukumā nākušajiem Deniss Meļņiks, iespējams, ir skāris bumbu ar roku savā soda laukumā, un tiesnesis Vitālijs Spasjonņikovs devās pētīt atkārtojumu, spriežot, ka piešķirams 11 metru soda sitiens uz "Riga" vārtiem.

Jānis Ikaunieks ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu vārtu labajā stūrī, vārtsargam Matrevicam lecot pretējā stūrī.

Papildlaiks sākās ar Antonija Černomordija nopelnītu dzelteno kartīti, pārtraucot RFS uzbrukumu.

RFS uzbruka, Lipuščeka raidījumu ar galvu zem vārtu pārliktņa atvairot Matrevicam.

11 metru sitienus ar precīzu raidījumu vārtu kreisajā stūrī sāka "Riga" spēlētājs Muhameds Ngoms, uz ko ar sitienu vārtu kreisajā augšējā stūrī atbildēja Ikaunieks - 1:1.

Ngondā Glodī panāca 2:1, bet Zjuzins rezultātu izlīdzināja.

Eduards Dašķevičs raidīja bumbu zem pārliktņa vārtu vidū, bet Petra Mareša sitienu kreisajā stūrī atsita Matrevics - 3:2 "Riga" labā.

Petars Bosančičs panāca 4:2, bet Darko Lemajičs vēl atstāja cerības RFS, raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

Antonijs Kontrerass ar vieglu sitienu vārtu kreisajā stūrī deva uzvaru "Riga", panākot 5:3.

"Riga" finālā spēlēja ceturto reizi. Pirms tam, trīs sezonas pēc kārtas spēlējot finālā, 2018.gadā komanda pirmo reizi izcīnīja uzvaru, bet RFS finālā spēlēja ceturto reizi pēdējo piecu sezonu laikā, uzvaru svinot 2019. un 2021.gadā.

Abas vienības šosezon Latvijas futbola virslīgā ir tikušās četras reizes, visām spēlēm noslēdzoties neizšķirti - 1:1, 0:0, 2:2 un 0:0.

Virslīgas komandas kausa izcīņā iesaistījās no astotdaļfināla. RFS ceļā uz finālu ar 3:0 uzvarēja "Jelgavu", ceturtdaļfinālā ar 4:1 - "JDFS Alberts", bet pusfinālā ar 3:1 - "Tukums 2000"/"Telms". 

Savukārt "Riga" vispirms ar 5:0 sagrāva pēc spēka trešās līgas komandu PPK/"Betsafe", ceturtdaļfinālā ar 4:0 uzvarēja pagājušā gada Latvijas kausa ieguvēju "Auda", bet pusfinālā ar 2:1 kompensācijas laikā pārspēja "Liepāju".

Kopš 1936.gada pie prestižās trofejas ir tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 vienības. 

Pērn pirmoreiz turnīrā uzvarēja "Auda", kas finālā ar 1:0 pārspēja RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi